Voormalig Recruiter Finn over het combineren van sport, studie en werk

Toen ik bij Fonky ging werken was het net alsof ik iedereen al kende. Je wordt als het ware in een warm bad gegooid!

Finn Hentzepeter

Recruiter Finn over werken bij Fonky

Kan jij jezelf kort voorstellen?
Ik ben Finn. Ik ben Recruiter bij Fonky en daarnaast doe ik heel veel aan sport, Triatlon. Dat is zwemmen, fietsen en lopen. Dat is wel echt een groot deel van mijn leven en doe ik al sinds mijn zesde. Inmiddels doe ik dit op hoog niveau en dat vereist wel heel erg veel van je. Ik kan het wel goed combineren met het werk bij Fonky.

Zitten er raakvlakken tussen Fonky en Triatlon?
Ja, daar zitten wel heel veel raakvlakken tussen. Met Triatlon is het echt altijd doorzetten, doorzetten en nog eens doorzetten. Het zijn natuurlijk drie verschillende sporten, dus je moet je tijd heel goed kunnen verdelen. Daarnaast moet je heel veel discipline hebben. Om na het zwemmen ook nog te moeten hardlopen is soms wel zwaar, omdat je dan al een uur bezig bent. Het is heel veel combineren, doorzetten en discipline en dat is ook zo bij Fonky.

Is het tot nu toe goed te combineren?
Ja, het is vaak wel veel reizen. Fonky zit natuurlijk voor mij in Amsterdam en ik sport in Overijssel. Vanavond is de pay-day borrel in Amsterdam en morgen moet ik locaties regelen voor werk en die avond moet ik weer terug naar de vereniging in Overijssel om te trainen. Dus het is wel constant reizen en schakelen. Als je er goed mee om gaat is het goed te combineren.

Hoe ben je in de sportwereld terecht gekomen?
Mijn vader ging vroeger heel veel hardlopen en liep marathons, maar het was heel veel van één sport. Hij wilde meer afwisseling en is er ook bij gaan zwemmen en fietsen om het iets leuker te maken. Ik ben er eigenlijk gewoon in gevallen als kind en nooit meer mee gestopt.

Hoe is jouw sales carrière bij Fonky begonnen?
Ik ben eigenlijk altijd al een sociaal persoon geweest, dus ik praatte altijd al met iedereen en had al vroeg een vlotte babbel. Ik ben destijds aangesproken door een werver bij Fonky, Carmel. Hier ben ik toen verder niet op ingegaan. Je weet hoe dat gaat met leads, dan voer je ze door en komen ze niet opdagen. Nou, ik was dus ook zo iemand haha. Later, toen ik echt actief op zoek ging naar een bijbaan heb ik gelijk naar Fonky gekeken omdat ik toch heel nieuwsgierig was.

En wat was voor jou de doorslag om toch bij Fonky te werken? Wat trok jou aan?
Het is vooral betaald worden op basis van wat je doet. Dat vind ik gewoon chil. Ik wil graag werken voor mijn geld, ik heb echt discipline en dat vertaalt zich heel erg in de sales natuurlijk. Als je wilt werken voor je geld, kun je hier wel 20 euro per uur verdienen in plaats van 8 euro per uur bij een horecabaantje. Verder wist ik nog niet echt hoe leuk en gezellig het team was natuurlijk, maar het is eigenlijk gewoon een warm bad waar je in wordt gegooid. Dat is op elke vestiging wel zo.

Als ik jou zo hoor, hoor ik alle DAPPER kernwaarden wel terugkomen. Hoe zou jij Eerlijk aan jezelf koppelen?
Ik ben altijd wel eerlijk, het is en blijft een kwaliteitsbureau. Ik bedoel, je kan moeilijk iemand inschrijven die daarna weer afvalt, daar heb je zelf ook helemaal niets aan. Zonde van je tijd. Ik ben altijd wel heel eerlijk overal in en heel duidelijk in mijn communicatie. De pitch die je doet moet gebaseerd zijn op DAPPER.

En dan hebben we Plezier. Hoe zie jij plezier terugkomen?
Plezier is hier eigenlijk altijd top. Dat zie je heel erg terugkomen in je poule. Het is altijd een soort van strijd, omdat je altijd met z’n tweeën staat, maar uit die strijd komt ook weer eerlijkheid, enthousiasme, resultaat etcetera voort. Het leidt allemaal tot de kernwaarden DAPPER.

Zou je jezelf als Authentiek omschrijven?
Ik koppel authentiek aan hoe je met mensen communiceert. Het is belangrijk dat je dat heel erg kan afwisselen tussen verschillende personen die je tegenover je hebt staan. Soms duurt een sale tien minuten, maar het kan ook een half uur duren omdat je soms gewoon met mensen in gesprek bent. Je moet mensen het gevoel geven dat er niet perse iets verkocht wordt, maar dat ze jou kopen als het ware. Ik denk dat daar die authenticiteit heel erg uit voort komt.

Heb je nog een gouden tip voor mensen die bij Fonky komen werken?
Blijf jezelf. Als iemand iets doet wat goed lijkt, betekent dat niet dat dat ook bij jou past. Ga er heel erg vanuit wat je eigen kwaliteiten zijn, wat je hebt geleerd en wat je vroeger hebt meegekregen. Op die manier geloof ik heel erg in excelleren.