Levent vertelt over zijn carrière bij Fonky als Sales Manager 

Ik ben iemand die nooit stil wilt staan. Ik wil altijd een doel voor ogen hebben!

Levent Özturk

Levent vertelt over zijn carrière bij Fonky als Sales Manager

Hi Levent, vertel eens wat over jezelf?
Ik ben Levent, bijna 26 jaar en ik werk inmiddels bijna twee jaar bij Fonky. Ik ben begonnen als Sales Agent op dagbladen en ik ben nu doorgegroeid naar Sales Manager. Ik heb elke stap in de Fonky Journey gehad dus dat is hartstikke leuk. In mijn vrije tijd ben ik vaak met mijn vriendin, vrienden en Fonky family.

Wat is jouw grootste doel als je op straat staat?
Voor mij is het belangrijk om een goede combinatie tussen kwaliteit en kwantiteit te vinden.

En hoe doe je dat?
Ik heb een betrouwbare manier van verkopen. Dat komt mijn kwaliteit ten goede. De aantallen gaan vanzelf als je een goed verhaal hebt. 

Hoe zorg jij ervoor dat je betrouwbaar over komt?
Ik denk dat ik best wel zelfverzekerd op straat sta, met een sterk verhaal. Als mensen niet geïnteresseerd zijn, lopen ze gewoon door. Zo simpel is het eigenlijk.

Wat is jouw persoonlijke trucje als je merkt dat je een persoon nog niet helemaal meekrijgt?
Dan stel ik de wedervraag: “Wat vind je er niet leuk aan?” of “Waarom zou je het niet doen?”. Op deze manier kan ik zijn of haar pijnpunten tackelen.Wat zou je een beginnende verkoper voor tip meegeven?
Zo snel mogelijk de straat op gaan en bij iedereen je pitch doen. Zo krijg je een heel goed beeld van hoe mensen in elkaar zitten en wat voor type mensen er allemaal zijn. Je gaat leren hoe je aan welk type persoon je wat moet verkopen. 

Je werkt nu al een tijdje bij Fonky. Wat spreek je zo aan?
De combinatie van werken, plezier, jonge mensen, een leuk centje verdienen, met z’n allen een borreltje doen, de vele activiteiten en noem maar op. Ik vind het heel leuk om voor een grote groep te staan en daar verantwoordelijk voor te zijn.

Je kent de DAPPER kernwaarden van Fonky. Welke vind jij het beste bij jezelf passen?
Uiteraard heb ik ze allemaal. Haha, nee grapje. Ik denk dat ik ga voor ‘Eerlijk’. Op twee manieren. Eerlijkheid naar de poule en kantoor toe, maar ook een stukje eerlijkheid naar onze opdrachtgever en klanten. De twee jaar die ik nu bij Fonky heb gewerkt, heb ik altijd een goede compliance gehad. Dat is ook wel een stukje van eerlijkheid naar de klant toe. Ik denk dat dat wel het beste bij mij past.

En kan je er nog een aan jezelf koppelen?
Resultaat! Ik ben iemand die heel erg op de cijfers is. Ik heb altijd wel steady scores en een goede kwaliteit. Maar ook nu als Sales Manager en hiervoor als Recruiter richt ik me altijd op de targets die ik moet halen. Mocht ik die niet halen zit ik altijd wel heel dicht in de buurt.Hoe zorg je er nu voor als Sales Manager dat je je targets met je poule haalt?
Ik heb het geluk te mogen werken met een hele sterke groep. Ik ben zelf vanuit die groep doorgegroeid naar Sales Manager en met de meeste werk ik al meer dan een jaar. Ik ken dus precies de sterke en minder sterke punten van mijn poule. Ik denk dat ik daar zo optimaal mogelijk gebruik van maak. Zo haal ik mijn target ook makkelijker dan een andere Sales Manager.

Je bent Sales Manager van Musea. Wat vind je zo leuk aan musea?
Ik ben zelf ook fanatiek fan van de musea zelf. De musea worden super goed bezocht en je hebt een hele goede deal die je verkoopt. Dat maakt het extra leuk. Ik sta echt achter hetgeen wat ik verkoop en dat is denk ik heel belangrijk.

Wat is tot nu toe je hoogte punt in je Fonky carrière?
Ik denk de promotie binnen drie maanden naar Sales Manager. Ik was eerst Recruiter en zie het als een promotie op kantoor. Qua rangschikking is het natuurlijk gewoon een stap opzij, maar ik bleef altijd als Sales Professional actief in de poule. Toen Dionnik promotie kreeg als Vestigingsmanager, was het voor mij de kans om door te stromen als Sales Manager. Afgelopen kwartaal was mijn eerste kwartaal als SM en ik heb mijn target mooi gehaald. Dit is wel mijn hoogtepunt.

Wat zijn jouw doelen binnen Fonky?
Mijn hoofddoel nu is om een goede zomervakantie neer te zetten. Ik ben iemand die nooit stil wilt staan. Ik wil altijd een doel voor ogen hebben. Fonky is nu aan het groeien en ik ben bereid om mee te groeien.

Hoe ziet jouw normale werkdag eruit als Sales Manager?
Op maandag en dinsdag hebben wij in Nijmegen verplichte kantoordagen. Dan zitten we van 9.00 tot minimaal 17.00 uur op kantoor. Dan zorg ik ervoor dat alles achter de schermen goed verloopt. Maandag, dinsdag en woensdag ben ik er ook altijd voor de aftrap van mijn poule. Dan zet ik alle wervers even op scherp en pak ik de compliance erbij. Daarna gaan zij lekker aan de slag en ga ik ook weer door. Meestal hebben wij een week meeting op maandag met de Vestigingsmanager en de andere Sales Managers. Even alle koppen dezelfde kant op. Daarnaast bel ik op maandag altijd mijn poule op om ze in te plannen voor de week daarop. Dan maak ik de hele planning op maandag af. Het is namelijk ook fijn voor de musea als we dit vroeg kunnen communiceren. Ik vind het ook leuk om updates te sturen naar mijn poule, zoals scores en wie de meeste bonnen heeft geschreven zodat de onderlinge strijd lekker blijft leven. Als ik zelf een straatdag meepak is het altijd binnen komen, kopje koffie drinken, tablets pakken, de aftrap doen voor iedereen om vervolgens met goede zin op shift gaan.