Studententijd in Groningen

Nadeige: “Ik weet niet precies wat jullie doen, maar ik wil hier ook werken.”.

Hoe beleven Fonkianen hun studententijd? Tijdens de introductieweken van het nieuwe studiejaar zoeken we dit uit in de serie “Fonky in mijn studententijd”. We spreken Fonkianen uit verschillende studentensteden. Hieronder het verhaal van Nadeige over haar studententijd in Groningen.

Hoe ervaar je je studententijd in Groningen?

Mijn studententijd in Groningen is erg veelzijdig. Ik heb in deze periode veel mensen leren kennen en ontzettend veel leuke tijden beleefd.

 Welke zaken zijn belangrijk voor jou als student?

Voor mij als student is het belangrijk om naast mijn studie genoeg tijd over te houden om met vrienden te reizen, terrasjes te pakken, lekker te kunnen shoppen en natuurlijk geld te verdienen om die levensstijl vol te kunnen houden.

Waarom heb je gekozen voor Fonky als baan in je studententijd?

Ik heb gekozen voor Fonky als baan in mijn studententijd doordat een vriendin mij had uitgenodigd op een van Fonky’s legendarische personeelsfeesten. Op dit feest waren allemaal mensen van mijn leeftijd die gek genoeg het geld hadden om rondjes te kopen voor grote groepen studenten. Ik met mijn kleine studentenbudget snapte hier helemaal niks van ‘hoe kunnen mensen van mijn leeftijd nou zoveel geld uitgeven?’ Door de gesprekken die ik had op het feest, gevuld met alleen maar super sociale mensen, kreeg ik door wat Fonky nou eigenlijk inhield. De dag na het feest stond ik voor de deur van Fonky Groningen. “Ik weet niet precies wat jullie doen, maar ik wil hier ook werken.” Later die week had ik mijn eerste werkdag en ik werk nog altijd met veel plezier bij Fonky. 

Hoe zou je de Groningse Fonkianen omschrijven?

De Groningse Fonkianen zou ik omschrijven als niets anders dan strijders. Met zijn allen zijn we altijd bezig om nieuwe doelen te behalen, of dit nu persoonlijke doelen zijn of niet, je staat er nooit alleen voor. Ik merk in mijn tijd bij Fonky hoe fijn het is om een team te hebben waar je op kan bouwen en hoe fijn het voelt als je samen een doel hebt bereikt. 

En hoe zou je de sfeer bij Fonky Groningen beschrijven?

De sfeer bij Fonky Groningen is erg bijzonder. Het voelt gek genoeg niet alsof je naar je “werk” gaat wanneer je weer gaat werken. Dit komt voornamelijk doordat werkelijk iedereen, inclusief de mensen op kantoor, leeftijdsgenoten zijn. De hele sfeer is hierdoor ontzettend beïnvloed op een positieve manier. 

We hebben veel leuke borrels om de sfeer gezellig te houden. Daarnaast doen we per project aan activiteiten buiten werk wat de band met de groep mensen waar je het meest mee samenwerkt enorm versterkt. Elk persoon bij Fonky weet hoe ze een goed gesprek aan moeten gaan, want dat is simpelweg ons werk. Dit maakt dat geen dag saai is en elke dag weer anders is.

Wat voegt Fonky toe aan je studententijd in Groningen?

Wat Fonky toevoegt aan mijn studententijd, naast een erg goed gevulde rekening, zijn fantastische herinneringen en een grote groep vrienden. Doordat je met zoveel leeftijdsgenoten werkt leer je erg veel nieuwe mensen kennen. Dit maakt je studententijd simpelweg een heel stuk gezelliger.

Raad je Fonky Groningen aan bij aankomende studenten?

Ik raad Fonky Groningen aan bij aankomende studenten, omdat er met zoveel projecten wordt gewerkt dat er altijd wel iets tussen zit wat bij je past. Daarnaast leer je ontzettend veel over jezelf zoals bijvoorbeeld je doorzettingsvermogen. Het geeft erg veel voldoening als je hard werkt en je best doet dat je daar ook naar betaald wordt. Allerlaatst raad ik het aan omdat het een erg flexibele bijbaan is. Als student heb je drukke weken die continu veranderen, doordat je je wekelijks kan inplannen heb je de vrijheid om extra geld te verdienen wanneer het jou ook uitkomt.

Ben jij ook op zoek naar een bijbaan om jouw studentenleven te bekostigen? Solliciteer dan nu naar de bijbaan Sales Agent en start met bovengemiddeld verdienen! Bovendien maak je tijdens de introweken kans op een bonus van € 1000 voor jouw studentenleven!

Dit interview is met:

Nadeige Patacas