Afgestudeerd? Dit moet je allemaal regelen.

Gefeliciteerd! Je bent ein-de-lijk afgestudeerd. Maar wacht. Wat nu? Ga je een baan zoeken? Hoe zit het met je studieschuld? Geen nood aan de man, lees hier alle tips die je als afgestudeerde hard nodig hebt.

  1. Uitschrijven in Studielink

Zo. Die is in de pocket. Wanneer je studiejaar is afgelopen dien je officieel uit te schrijven voor je studie. Doe dit dan ook gelijk na ontvangst van je diploma. Je hoeft daarna nooit meer in te loggen op studielink, HA! Tenzij jij nog gaat voor een Master, strijder!

2. OV stopzetten

Dit kan een duur grapje worden. Het gaat vast pijn doen als je eenmaal bij de NS automaat staat. Maar zet zo snel mogelijk je studenten OV stop, voordat je een dikke rekening op je mat ontvangt. Dit moet je dus snel regelen!

Maar wacht! De NS heeft nog een leuk cadeautje omdat je bent afgestudeerd: je kunt aan jaar lang met 40% korting reizen. Check hier hoe jij dit kunt fixen. 

3. Je CV updaten

Nee, niet je centrale verwarming. Je Curriculum Vitae! Eindelijk mag je je diploma toevoegen! Heb jij gewerkt in de horeca of in de sales? Voeg ook je bijbaantjes toe, want ook die zijn relevant voor nieuwe werkgevers. Vergeet hierbij niet al jouw vaardigheden en curriculaire activiteiten bij te typen. Als je afgestudeerd bent staat de banenwereld voor je open, ka-tjing! Tip: doe dit ook op LinkedIn, zo ben je meteen beter vindbaar voor werkgevers.

4. Vakantie

Een welverdiende vakantie kan niet ontbreken. Neem zo veel mogelijk dagen vrij, want als je straks gaat werken zit je eeuwig vast aan de wettelijke vakantiedagen. En dat zijn er een stuk minder dan je denkt. Doe een keer gek en ga een maand op reis! Ben jij van plan te gaan reizen? Check hier hoe je snel je vakantie bij elkaar kan verdienen

5. Een baan zoeken!

Het hoeft niet meteen, maar na het studentenleven is het wel lekker om gelijk door te pakken en lekker te gaan verdienen! Of pak jij misschien een tussenjaar en ga jij op reis? Check onze carrièrepagina, en spaar voor die reis of wie weet zit jouw droombaan er al gelijk bij!