Van Fonk naar Flame: Small Steps 2 Succes

Met ons donatieprogramma ‘Van Fonk naar Flame’ reserveren we ieder jaar een mooi bedrag voor een aantal goede doelen en projecten. Onze Fonkianen bepalen welk goed doel er wordt gesteund door deze op te geven voor dit programma. Dit jaar hebben we een steentje bij kunnen dragen aan de projecten van de stichting Small Steps 2 Success.

Over de stichting

De stichting Small Steps 2 Succes streeft naar gelijkheid voor mensen met een beperking in Gambia. Voor ons een goed doel met persoonlijke touch, omdat onze Fonkiaan Kelsey in het bestuur zit van deze mooie stichting.

Gambia behoort tot één van de armste landen ter wereld, wat het leven voor de mensen daar niet makkelijk maakt. Laat staan als je dan ook nog leeft met een beperking. Daar komt stichting Small Steps 2 Succes in beeld. Zij zorgen er voor dat mensen met een beperking steeds meer aan het werk kunnen. Beperking of niet, mensen moeten gewoon mee kunnen draaien in de maatschappij; dat is het doel. Ze begeleiden mensen naar hun baan, houden evaluatiegesprekken en financieren zelfs de eerste maanden. Hun wens voor dit jaar is het aanschaffen van een eigen busje om de werknemers te kunnen vervoeren. En daar hebben wij hen met onze bijdrage mee kunnen helpen! Als kers op de taart willen ze ook nog microkredieten kunnen verlenen aan mensen die een eigen onderneming willen opzetten. Stap voor stap op weg naar een échte baan in een maatschappij waar ze er wél toe doen. Wat een mooi goed doel!

Het verhaal van

Mocht je de kans hebben om even op hun site rond te neuzen dan vind je veel mooie verhalen. Het verhaal dat ons raakt is het verhaal van Jainaba. Jainaba is een jonge moeder uit het dorpje Jiboro. Zij heeft zelf een auditieve beperking, maar werkt vijf ochtenden per week op een school voor disabled children in hetzelfde dorpje als waar ze vandaan komt. Ze leert de jonge kinderen op de school gebarentaal. Ze weet precies wat de kindjes nodig hebben, omdat ze zelf leeft met een auditieve beperking. Zo is ze een held voor de school. Door de sponsoren van de stichting krijgt zij een maandelijks salaris en kan ze les blijven geven.

Check de andere mooie verhalen op hun site.

Onze donatie

Met ons donatieprogramma ‘Van Fonk naar Flame’ hebben wij €2500,- kunnen doneren. Wij vroegen aan Martin, de oprichter van stichting Small Steps 2 Succes, wat zij kunnen doen met dit bedrag. ‘’Wat wij kunnen met €2500,-? We hebben met dit bedrag al bijna het jaarlijkse doel gehaald. We zijn hier heel dankbaar voor. Met deze donatie kunnen we nóg meer mensen met een beperking helpen aan een plekje in deze maatschappij.’’ Zegt Martin. ‘’Daar doen we het voor!’’