Hoeveel overbodige kleding hangt er bij jou in de kast?

Hoeveel overbodige kleding hangt er bij jou in de kast?

Laten we eens kritisch kijken naar onze kledingkast. Maakt die trui jou echt gelukkig? Heb je dat extra paar schoenen echt nodig? Miriam van Fonky Eindhoven merkt dat zij veel overbodige kleding heeft en daar wilt zij iets mee doen. Daarom start zij via het donatieprogramma ‘Van Fonk naar Flame’ het initiatief om op alle acht vestigingen kleding in te zamelen voor de organisatie Kwintes.
 
Daklozen en minderbedeelden kiezen er lang niet altijd voor om in een nare situatie terecht te komen, maar raken vaak verloren in de maatschappij. Hoe gemakkelijk verlies je deze mensen uit het oog? Terwijl wij op de extra koude dagen de verwarming hoog opstoken of extra warme kleding aantrekken, hebben deze mensen die vrijheid en luxe niet. Kwintes trekt zich dit aan en zamelt in heel Nederland kleding in.

Kwintes is een organisatie die hulp biedt aan dak- en thuisloze jongeren en volwassenen. Zij sluiten aan met opvang en intensieve begeleiding. Waar nodig gecombineerd met het vinden van passende woonruimte. De kleding die zij gedoneerd krijgen van het Van Fonk naar Flame programma stellen zij gratis ter beschikking aan mensen die het nodig hebben. Dat zijn niet alleen mensen die binnen Kwintes begeleid worden, maar ook aan de bezoekers op de inlooplocatie in Almere. 

Doneer ook jouw overbodige kleding!

Bij deze daagt Miriam alle andere Fonkianen uit! Kijk eens kritisch naar de inhoud van je kledingkast en kijk hoeveel je echt niet meer nodig hebt. Doneer deze overbodige kleding en zorg ook weer voor extra ruimte om je garderobe weer aan te vullen. Op iedere Fonky vestiging staan inzamelingsbakken waar iedereen van Fonky kleding kan inleveren. Miriam heeft alvast grondig in haar kast gekeken en doneert 5 items, wie biedt er meer?

Over ‘Van Fonk naar Flame’

Dit initiatief is aangedragen door Miriam van Fonky Eindhoven. Heb jij ook een actie, project en/of goed doel die je graag wilt aandragen voor het donatieprogramma ‘Van Fonk naar Flame?’ Mail dan naar marketing@fonky.nl 

Wil jij meer weten over andere acties en/of donaties? Lees dan de andere Fonky Stories over het ‘Van Fonk naar Flame’ programma.

Wil jij Fonky beter leren kennen? Ben jij op zoek naar de ultieme bijbaan? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!