De leukste bijbaan vind je in de sales

De leukste bijbaan vind je in de sales

Je kent het vast wel, op de verjaardag van tante Lien vraagt mijn oom mij naar verloop van tijd: ‘En heb je ook nog een leuke bijbaan naast je studie?’. Met gepaste trots vertel ik dan: ‘Ja, bij Fonky in Utrecht!’. Onvermijdelijk is dan de vervolgvraag wat dat precies inhoudt. Mijn neef Stef mengt zich, voordat ik antwoord kan geven, in het gesprek op quasi-bijdehante toon: ‘Ja, mensen dingen aansmeren in de stad, enzo!’. Op dat moment ga ik er altijd even extra goed voor zitten. Ik heb namelijk de leukste sales bijbaan en dat mogen ze weten ook! Zo’n uitleg verloopt dan vaak volgens een vast stramien, met als gevolg dat de bijdehante toon plaats heeft gemaakt voor enige verwondering. Dat gaat dan ongeveer als volgt.

Wat maakt een leuke bijbaan een leuke bijbaan?

Dat is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Persoonlijke ontwikkeling is er daar één van. Inmiddels ben ik al bijna vier jaar actief binnen de deuren van Fonky en heb ik mijzelf in deze periode als mens zien veranderen én zien groeien. Niet alleen als professional, maar ook op persoonlijk niveau. Ik ben communicatief ijzersterk geworden durf ik wel te zeggen, heb vriendschappen gemaakt waarvan ik dat niet voor mogelijk had gehouden en heb geleerd mijn horizon te verbreden en minder in hokjes te denken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die mij in mijn verdere carrière en privéleven zeker nog vooruit gaan helpen. Naast het feit dat het kicken is om jezelf te zien groeien, geeft het ook energie wanneer je ziet dat je collega’s stappen maken. Dat draagt bij aan het wij-gevoel binnen Fonky. 

Een leuke bijbaan met leuke verdiensten

Je verdient naar je inzet. Zet je je hard genoeg in, dan zijn de verdiensten hoger wat zonder twijfel resulteert in leukere werkdagen. Een soort vicieuze cirkel, zeg maar. Je tilt elkaar, op je straatdagen, naar een hoger level. Wat aan het einde van de maand weer terug te zien is op je bankrekening. Die bedragen liegen er in veel gevallen niet om! Hoe leuk is het dat je naast je studie gewoon nog je tripje naar Lissabon of Londen kan boeken, omdat de financiën het toelaten? En hoe praktisch is het dat je niet per se bij ome-DUO hoeft aan te kloppen elke maand? 

Vrienden voor het leven

Ik heb veel collega’s zien komen en gaan, maar velen daarvan zijn vrienden geworden! Uiteindelijk zijn we hier allemaal uit hetzelfde hout gesneden, wat er voor zorgt dat we een hecht geheel zijn met zijn allen. Niet alleen op de werkvloer zien collega’s elkaar, maar ook daar buiten. Samen stappen, borrelen op de Payday borrels en mensen maken zelfs wereldreizen met elkaar. Het is ontzettend mooi om te zien hoe Fonky kan fungeren als cement tussen collega’s onderling en daar uiteindelijk zulke kwalitatieve vriendschappen uit voortvloeien.

Altijd met mensen bezig

Een leuke bijbaan betekent voor velen hier dat we altijd met mensen in de weer zijn. Waar de een beter tot zijn recht komt achter het bureau op kantoor, komen anderen dat weer onder de mensen op straat, bij museums of langs de deuren! De insteek van de gesprekken die we voeren zijn naast dat ze natuurlijk commercieel zijn, ook om een leuk gesprek te voeren. Zo schaaf je niet alleen je communicatieve vaardigheden bij, maar leer je ook in te spelen op uiteenlopende situaties. Ieder gesprek is weer anders. 

Doorgroeimogelijkheden binnen Fonky

Leuke bijbaantjes kunnen niet alleen een leuk salarisstrookje opleveren en een boel vrienden, maar voor de echte sales carrièretijgers is er ruimte om te groeien. De sky is the limit! In de afgelopen jaren heb ik Rookies meegemaakt die zich opwerkten naar agent, coach, professional en vervolgens zelfs functies op het hoofdkantoor zijn gaan bekleden! Aangezien Fonky in de afgelopen jaren flink is gegroeid, zijn de werkzaamheden daarmee ook uitgebreider en intensiever geworden. Blijkt dat jij daar je steentje in kan en wil bijdragen, dan is Fonky ook nog eens een springplank voor je verdere professionele carrière. 

Wil jij Fonky beter leren kennen? Ben jij op zoek naar de ultieme bijbaan? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!

Gastschrijver Thomas van Fonky Nijmegen.

Dit interview is met:

Thomas ‘Ticket’ Nijenhuis