Tips voor het zoeken naar een bijbaan

Tips voor het zoeken naar een bijbaan

De cijfers op je bankrekening hebben weer eens een rood gekleurde gloed. Je hoort jezelf bij het aflezen van de cijfers denken: “help, bijbaan gezocht!”. Ome-Duo lief aankijken werkt natuurlijk wel, maar op lange termijn is het handiger om een bijbaan te vinden. Als dat dan ook nog eens hand in hand gaat met je studie, dan is dat helemaal mooi meegenomen! In deze blog geven we jou een aantal tips bij het zoeken van een bijbaan, want voor sommigen is het helemaal niet zo eenvoudig om een geschikte bijbaan te vinden die aan al jouw wensen voldoet. Fonky helpt je graag een handje.

Loop gewoon eens naar binnen.

Pro-activiteit is het toverwoord wanneer je een baan zoekt. Het voorbeeld van hierboven, van Jerry, wierp zijn vruchten al af. Het kan onwennig zijn om zo ergens binnen te stappen met de vraag of zij nog een bijbaan voor jou hebben. Hier geldt de regel: “nee heb je, ja kun je krijgen!”. Je onderscheidt jezelf hiermee van iedereen wie zijn CV netjes per mail stuurt. Zo zien ze gelijk welk vlees ze in de kuip hebben, en zo zie je dat andersom natuurlijk ook! Zo houd je de lijntjes het korts. Ambieer jij een baantje in de sales? Dan wordt deze pro-actieve houding extra gewaardeerd. Dit gaat je bij Fonky bijvoorbeeld al een heel eind brengen! Bij Fonky ben je altijd welkom om eens binnen te wandelen op één van onze acht locaties voor een bakje koffie! 

Bijbaan zoeken bij een studentenuitzendbureau

Google is your biggest friend! De combinatie van bijbaan zoeken en studentenuitzendbureaus gaat je ongetwijfeld al een aantal mogelijkheden geven. Vaak kun je hier al aangeven in welke sector je op zoek bent naar een baan. Misschien wil je wel iets doen wat in het verlengde ligt van je studie. Of juist niet en ga je op zoek naar iets buiten je comfortzone om je te ontwikkelen op andere gebieden, om zo een nog completere versie van jezelf te worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Studentenuitzendbureaus houden zich vaak bezig met bemiddeling van hbo- en wo-studenten. Omdat jij nét als alle andere studenten waarde hecht aan flexibiliteit houden zijn hier in het speciaal rekening mee. 

Baan zoeken via eigen netwerk

Vergeet natuurlijk je eigen netwerk niet! Er is vast wel iemand die op zijn of haar werk ergens een vacature heeft openstaan. In 99 van de 100 gevallen is het beter om ergens al ‘warm’ binnen te komen via één van je vrienden of huisgenoten. Wanneer zij een goed woordje voor je doen werkt dit natuurlijk bijzonder goed in jouw voordeel. 

Check sociale media van bedrijven in de buurt!

Jerry is binnen Fonky misschien wel het mooiste voorbeeld hiervan. Hij zocht een nieuwe baan en uitdaging, maakte een Facebookaccount aan en volgde daarmee verschillende bedrijven in de buurt die in zijn straatje lagen. Zo kwam hij terecht bij een advertentie van Fonky gericht op een bijbaan in de sales. Jerry liep, zoals Jerry is, binnen op het kantoor en liet weten via sociale media te hebben vernomen dat Fonky op zoek is naar vers bloed op de vestiging. Jerry begon als Sales Agent, groeide uit tot Sales Coach, Sales Professional en bekleedde in recordtempo uiteindelijk een Salesmanager positie. 

Advertentie in de supermarkt

Ja! Dit is zeker een oldskool manier om een bijbaan te vinden, maar elke student slentert wekelijks meermaals door de supermarkt en wat is nou de moeite om na het afrekenen langs het bord met advertenties te lopen? Zo kwam ik zelf aan mijn eerste bijbaantje. Even later waste ik de busjes van een koeriersbedrijf, behaalde daar via-via mijn rijbewijs en niet veel later vervoerde ik voor een Nederlandse dierentuin een slingeraap. Moraal van het verhaal: een avontuur ligt om de hoek. Of misschien dus wel op het bord van de plaatselijke supermarkt. 

Bijbaan bij Fonky

Vergeet natuurlijk niet in je zoektocht onze website te checken! Op de website van Fonky vind je alle functies van alle vestigingen van Fonky. Wie weet groei jij dan net als Jerry uit van beginnend verkoper tot salesmanager op een van onze vestigingen!

Wil jij Fonky beter leren kennen? Ben jij op zoek naar de ultieme bijbaan? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!

Gastschrijver Thomas van Fonky Nijmegen.

Dit interview is met:

Thomas ‘Ticket’ Nijenhuis