Van Fonk naar Flame programma helpt zwerfjongere op weg

Van Fonk naar Flame programma helpt zwerfjongere op weg

Geen dak boven je hoofd, geen warm thuis, weinig financiële middelen en geen ouders waar je op terug kan vallen? Een situatie die voor velen lastig is voor te stellen maar voor sommige jongeren is het de realiteit. Zij zwerven van logeeradres naar logeeradres en zitten in een onrustige en vaak stressvolle situatie. Door tijdig in te grijpen is deze neerwaartse spiraal te keren en zelfs te voorkomen. Deze jongeren kunnen dan aan hun toekomst en economische zelfstandigheid werken.

 Daarin speelt Stichting Zwerfjongeren Nederland een belangrijke rol. Zij zijn een belangenbehartigende organisatie voor dak- en thuisloze jongeren van 18 tot en met 30 jaar en helpt hen bij het verbeteren van kansen in het onderwijs, werk, wonen en sociale steunsystemen. De stichting maakt zich hard voor financiële bestaanszekerheid voor de jongeren die vaak moeten leven van maximaal €250 per maand.

Donatie vanuit ‘Van Fonk naar Flame’
Vanuit het donatieprogramma steunt Fonky een van de zwerfjongeren die dakloos is geweest; Josephine. Via ‘Van Fonk naar Flame’ is er een financiële bijdrage overgemaakt om haar op weg te helpen. Josephine is in behandeling voor het verwerken van haar trauma, waardoor zij op dit moment niet in staat is om naar school te gaan en/of te werken. Om deze reden is zij gekort op haar uitkering en kan zij het gedoneerde bedrag van Fonky enorm goed gebruiken. Een deel van het geld gebruikt zij voor tweedehands meubels om haar kamer in te richten en het andere deel gebruikt ze voor de aanvulling van haar uitkering.

Over ‘Van Fonk naar Flame’
Dit initiatief is aangedragen door Myrthe van Fonky Nijmegen. Heb jij ook een actie, project en/of goed doel die je graag wilt aandragen voor het donatieprogramma ‘Van Fonk naar Flame’? Mail dan naar marketing@fonky.nl.

Wil je meer weten over andere acties en/of donaties? Lees dan de andere Fonky Stories over het ‘Van Fonk naar Flame’ programma.

Wil jij Fonky beter leren kennen? Ben jij op zoek naar de ultieme bijbaan? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!