Studententijd in Amsterdam

Isa: “Het grootste deel van mijn sociale leven in Amsterdam heb ik te danken aan Fonky!”.

Hoe beleven Fonkianen hun studententijd? Tijdens de introductieweken van het nieuwe studiejaar zoeken we dit uit in de serie “Fonky in mijn studententijd”. We spreken Fonkianen uit verschillende studentensteden. Hieronder het verhaal van Isa over haar studententijd in Amsterdam.

Hoe ervaar je je studententijd in Amsterdam?

Ik heb het heel erg naar m’n zin hier. Ik woon nu bijna twee jaar in Amsterdam en studeer er al net iets langer. Wat ik leuk vind aan Amsterdam is dat het geen typische studentenstad is, Amsterdam heeft van alles wat. Ik doe een internationale, creatieve opleiding dus met vrienden van m’n studie zie ik een hele andere kant van de stad dan met m’n Amsterdamse vrienden. Er is in ieder geval altijd wel iets leuks te doen.

 Welke zaken zijn belangrijk voor jou als student?

Ik probeer een beetje een balans te vinden tussen m’n vrienden, werk en studie. Ik houd er niet van om ergens aan “vast” te zitten, bij mij ziet elke week er anders uit en dat vind ik juist heel fijn. Uiteraard is geld voor elke student uiteindelijk ook een belangrijke zaak en daarom probeer ik in mijn vrije tijd, naast leuke dingen doen, zoveel mogelijk uurtjes werk mee te pakken.

Waarom heb je gekozen voor Fonky als baan in je studententijd in Amsterdam?

Iets meer dan een jaar geleden werd ik bij de HvA aangesproken voor een baan bij Fonky. Ik woonde toen net in Amsterdam en was bijna klaar met het eerste jaar van mijn studie en was dus ook op zoek naar een bijbaan. Ik had verder geen idee wat een baan in sales inhield maar de verhalen over de borrels en het familiegevoel overtuigde me om toch een keer te gaan kijken. Die gezelligheid, maar ook zeker de flexibiliteit en verdiensten maken het voor mij de perfecte bijbaan.

Hoe zou je de sfeer in Fonky Amsterdam beschrijven?

Amsterdam is, in vergelijking met andere vestigingen, een best kleine vestiging en dat vind ik zelf eigenlijk wel leuk. De sfeer bij Fonky Amsterdam is heel relaxed en gezellig. Maar ook is er veel ruimte om te groeien. Zolang je eigen inzet goed is, staat er altijd wel een Salesmanager voor je klaar om je te helpen om beter te worden en je te belonen als dit lukt. Het is fijn om ergens te werken waar er zowel plek is voor professionaliteit als plezier.

Hoe zou je de Amsterdam Fonkianen omschrijven?

Iedereen bij Fonky Amsterdam is heel sociaal, wat ook wel vrij essentieel is voor een baan in de sales. Amsterdamse Fonkianen staan altijd klaar om elkaar te helpen presteren maar strijden er ondertussen ook wel voor om elkaar er helemaal uit te schrijven. De Amsterdamse Fonkiaan is ook altijd wel in voor een goede borrel na shift en juist die onverwachte avondjes zijn vaak het leukst.

Wat voegt Fonky toe aan je studententijd in Amsterdam?

Het grootste deel van mijn sociale leven in Amsterdam heb ik te danken aan Fonky. Daarnaast merk ik dat mijn saleservaring me ook helpt bij mijn studie, zoals bijvoorbeeld met presentaties en nu ik sollicitatie doe voor stages. Ik was altijd best verlegen en dat kan ik me nu niet eens meer voorstellen. Last but not least, zorgt Fonky er ook voor dat ik me een redelijk luxe studentenleven kan veroorloven, wat natuurlijk ook niet verkeerd is.

Raad je Fonky Amsterdam aan bij aankomende studenten?

Elke nieuwe student die nog op zoek is naar zijn of haar “plek” in Amsterdam, zou ik zeker aanraden om bij Fonky Amsterdam te komen werken. Een hele hoop nieuwe vrienden en volle portemonnee gegarandeerd!

Ben jij ook op zoek naar een bijbaan om jouw studentenleven te bekostigen? Solliciteer dan nu naar de bijbaan Sales Agent bij Fonky Amsterdam en start met bovengemiddeld verdienen! Bovendien maak je tijdens de introweken kans op een bonus van € 1000 voor jouw studentenleven!

Dit interview is met:

Isa van den Heuvel