Studententijd in Rotterdam

Margriet: “De flexibiliteit, de leuke mensen die er werken, de sfeer die er hangt en het werk zelf waar je je ook nog eens in kan ontwikkelen en door kan groeien maakt dat ik deze keuze heb gemaakt!.

Hoe beleven Fonkianen hun studententijd? Tijdens de introductieweken van het nieuwe studiejaar zoeken we dit uit in de serie “Fonky in mijn studententijd”. We spreken Fonkianen uit verschillende studentensteden. Hieronder het verhaal van Margriet over haar studententijd in Rotterdam.

Hoe ervaar je je studententijd in Rotterdam?

Super leuk! Ik kom uit een dorp dat niet zo groot is en waar ook niet zoveel te beleven valt. In het eerste jaar dat ik hier studeerde, woonde ik daar nog en appte ik m’n ouders elke keer ‘oh ik eet niet thuis vanavond’ ‘ik blijf bij die vriendin slapen’ ‘ik ben later’ omdat ik na het studeren leuke dingen wilde doen met vriendinnen. Op het moment dat ik hier ging wonen was dat echt zoveel relaxter. Ik vind het superfijn om overal op de fiets heen te gaan en die vrijheid te hebben. Het is ook een leerzame periode, want op jezelf gaan wonen tijdens je studie is niet alleen maar zorgen dat je ‘s avonds te eten hebt, daar komt nog veel meer bij kijken. Gelukkig gaat het me tegenwoordig allemaal goed af.

 Welke zaken zijn belangrijk voor jou als student?

Natuurlijk mijn studie, waar ik goed wil presteren en het beste uit wil halen. Maar ook zeker het sociale contact met mijn vrienden – lekker na het studeren chillen op het terras, een avond in het park zitten of spontaan een feestje meepakken bijvoorbeeld. Daarbij ook nog sportief bezig zijn om fit te blijven en juist weer meer energie te krijgen. Een goed ritme hebben hoort hier ook zeker bij.

Waarom heb je gekozen voor Fonky als baan in je studententijd?

Mijn derdejaars stage van een half jaar was voorbij en ik had op dat moment geen bijbaan meer. Via een vriendin die al bij Fonky werkte ben ik hier terecht gekomen! Zij vertelde er heel enthousiast over en zei dat ik ook echt moest solliciteren omdat het wat voor mij was en zo zat ik een week later op kennismaking. En ze had er niks over gelogen, ik werd direct ontvangen met open armen!

De flexibiliteit, leuke mensen die er werken, de sfeer die er hangt en het werk zelf waar je je ook nog eens in kan ontwikkelen en door kan groeien maakt dat ik deze keuze heb gemaakt. En daar heb ik zeker geen spijt van!

Hoe zou je de sfeer in Fonky Rotterdam beschrijven?

Erg gezellig! Er wordt een hoop af gelachen op kantoor, maar dat kan ook niet anders met een groep vol met zulke leuke en sociale mensen. En al die gezelligheid gaat gepaard met hard werken.

Hoe zou je de Rotterdamse Fonkianen omschrijven?

Enthousiaste, harde werkers, vol met humor. Iedereen is super sociaal en altijd in voor gezelligheid, soms (lees vaak) met een lekker biertje in de hand erbij.

Wat voegt Fonky toe aan je studententijd in Rotterdam?

Naast een bijbaan waar je lekker bijverdient maak je ook veel nieuwe vrienden en is het erg gezellig. Het komt geregeld voor dat we spontaan ergens op een terras eindigen na shift of een training. De trainingen die je krijgt kan je ook weer toepassen in je studie, dat is ook erg handig natuurlijk! 

Raad je Fonky Rotterdam aan bij aankomende studenten?

Zeker weten! Je kan zelf bepalen wanneer je werkt, wat ik zelf heel handig vind omdat je met je studie nooit precies weet hoeveel je tijd je er die week in moet/gaat steken. Je verdient lekker en het is 1 grote gezelligheid. Daarbij komt, als je net gaat studeren in Rotterdam leer je gelijk veel mensen kennen en maak je nieuwe vrienden voor in je studententijd. 

Dus wie weet tot ziens of ik werf jou op school / in de stad!

Ben jij ook op zoek naar een bijbaan om jouw studentenleven te bekostigen? Solliciteer dan nu naar de bijbaan Sales Agent en start met bovengemiddeld verdienen! Bovendien maak je tijdens de introweken kans op een bonus van € 1000 voor jouw studentenleven!

Dit interview is met:

Margriet Groeneweg