Estee: “Bij Fonky maak je een persoonlijke ontwikkeling door die je achter de kassa echt niet gaat krijgen”

Estee: “Bij Fonky maak je een persoonlijke ontwikkeling door die je achter de kassa echt niet gaat krijgen”

Na vier jaar heeft Fonky afscheid genomen van hét gezicht van Fonky Utrecht. Iemand die heel erg veel heeft betekend voor Fonky en zichzelf ontzettend heeft ontwikkeld! We hebben het natuurlijk over Estee! Benieuwd naar de Fonky Journey van Estee?

Hoe ben je begonnen bij Fonky?

“Ik kwam tijdens de uitweek in 2015 een vriendinnetje tegen die op dat moment bij Fonky werkte. Ik woonde net in Utrecht, had nog geen bijbaan en ik kende nog vrij weinig mensen. Dit was voor mij een reden om in ieder geval langs te gaan om te kijken of sales iets voor mij zou zijn. Toen ik op kennismaking was geweest dacht ik bij mezelf “Estee, je hebt een baan en geld nodig, dus je gaat het gewoon proberen!”. Daarnaast staat het ook ontzettend goed op je CV. Met deze beweegredenen heb ik het een kans gegeven.”

Wat heeft Fonky voor jouw persoonlijke ontwikkeling betekent?

“Ontzettend veel! De dag dat ik binnen kwam was ik een bang vogeltje. Iets waar de mensen die mij later hebben leren kennen zich niks bij voor kunnen stellen. Ik ben begonnen toen ik 17 jaar oud was. Ondanks dat volwassenheid komt naarmate je ouder wordt, heeft Fonky mij daar ook heel erg bij geholpen. Ik ben in vier jaar tijd uitgegroeid tot een zelfverzekerde, professionele, niet op haar mondje gevallen volwassen vrouw. Dit had ik trouwens niet alleen gekund, want ik ben ondersteund door Sales Managers, Recruiters, Vestigingsmanagers, Accountmanagers, DPO, IT’ers, ICT’ers, Marketeers, Operational Manager en de drie jongens (Ruben, Erol en Jordy) zelf. Het is zo mooi dat letterlijk iedereen voor elkaar klaarstaat, of je nou Rookie bent of op kantoor zit, er is altijd iemand voor je.”

Hoe ziet jouw Fonky Journey eruit?

“Ik ben begonnen met het werven van personeel (recruitment). Op dat moment had ik nog niet zoveel tijd en werven was iets waar ik echt heel goed in was. Toen kwam ik bij ‘Secret’ terecht. Dit was een groep meiden, uitgekozen door de Vestigingsmanager en Recruiter, die ervoor moesten zorgen dat de vestiging Utrecht zou gaan groeien. Een paar maanden later ben ik echt begonnen met verkopen. Eerst voor de Nierstichting, toen Hartstichting, Loterijen D2D en uiteindelijk was Museumwerving mijn eindstation. Het werd op dat moment vanuit Utrecht opgestart en aan mij de eer om met een aantal collega’s te zorgen voor goede resultaten! Dat ging best wel lekker. Zo lekker zelfs dat ik de eerste coach op Museumwerving ben geworden! Naast de sales ben ik altijd blijven werven. 

Op een dag moest ik naar kantoor komen voor een gesprekje. Ik dacht, “Ik zal wel een slechte kwaliteit hebben of mij te laat hebben ingepland”, maar dat was het niet. De Recruiter ging stoppen en ik maakte een hele grote kans om het stokje over te nemen. Deze kans heb ik gelijk aangegrepen. Dezelfde dag vloog mijn sollicitatie eruit en even later bleek dat ik de beste kandidaat voor Utrecht was! Vooral van die tijd heb ik ontzettend veel geleerd. Het was een ontzettend hecht kantoorteam en als ik op die tijd terug kijk, weet ik zeker dat ik voor elke collega blind door het vuur zou gaan. Ik denk dan ook dat die samenstelling een van de sterkste kantoorteams van Fonky is geweest. Mijn hoogtepunt van die tijd? Met Utrecht zijn we drie keer achter elkaar vestiging van het kwartaal geworden en heb ik ervoor gezorgd dat we een paar maanden de grootste vestiging van Nederland waren! Daar ben ik echt trots op.

Na een jaar Recruiter te zijn geweest schoof ik door naar de BackOffice. Of dat iets voor mij is? Nee zeker niet, maar wat ben ik blij dat ik daar een jaar heb meegedraaid. Ik werd namelijk letterlijk van de voorkant van het het bedrijf naar de achterkant geschoven, waardoor ik mijzelf op een heel ander vlak heb ontwikkeld. Samen met mijn leidinggevende heb ik het Contactteam van Fonky een ontzettende boost kunnen geven en het draait als een malle daar!

Na een jaar op de BackOffice was ik klaar met ontwikkelen. Ik ben tijdelijk weer terug gegaan naar de vestiging Utrecht om het kantoorteam te versterken. Dat was mijn Fonky Journey!”

Wat doe je nu?

“Ik ben nu B2B Sales Executive bij een bedrijf dat IT trainingen en certificeringen aanbiedt.”

Welke raakvlakken heeft je nieuwe baan met wat je deed bij Fonky?

“Redelijk wat! De B2B en B2C wereldjes zijn natuurlijk heel anders, maar zonder Fonky was ik hier überhaupt niet aangenomen. Ik heb namelijk niet gestudeerd, maar ze vinden sales ervaring tegenwoordig zo belangrijk! Daarnaast heb ik natuurlijk alle communicatieve vaardigheden geleerd om goed door een sollicitatie te komen en jezelf goed te verkopen. 

Ik heb bij Fonky vrienden voor het leven gemaakt. Het is zo’n bijzonder bedrijf dat de jongens hebben neergezet. Ik ben echt ontzettend trots op ze, want ik heb hen ook zien groeien natuurlijk. Daarom zou ik iedereen adviseren, neem het nou maar van mij aan ;), doe saleservaring op tijdens je studententijd! Naast dat het gezellig is en lekker verdient, maak je ook een persoonlijke ontwikkeling door die je achter de kassa echt niet gaat krijgen.

Ik blijf een beetje een blauw hart houden en kan het ook niet laten om heel stiekem af en toe nog een biertje te drinken op het pand in Utrecht.”

Wil jij Fonky beter leren kennen? Ben jij op zoek naar de ultieme bijbaan? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!

Dit interview is met:

Estee de Groot (voormalig medewerkster van Fonky Utrecht)