Fonky Hotspots: dit zijn de tofste plekken in Amsterdam

Na jaren zwoegen op de middelbare school voor dat papiertje, is het ein-de-lijk zover: je gaat studeren! Een studie volgen waar je echt energie van krijgt, zelf bepalen hoe laat je opstaat en feesten tot het weer licht wordt. Je studententijd wordt niet voor niks de leukste periode uit je leven genoemd. En onze Fonkianen kunnen dat volmondig beamen.

Als eerstejaars student maak je kennis met een nieuwe stad. Het begin kan soms wat overweldigend zijn. Een nieuwe studie, een nog onbekende stad, misschien ga je uit huis? In de serie ‘Fonky Hotspots’ helpen we jou als nieuwbakken student op weg. Wij hebben aan onze Fonkianen door heel Nederland gevraagd om de favoriete hotspots te delen uit hun studentenstad. Van de ultieme datespot tot gezellig drankjes drinken met vrienden of je ouders mee uit eten nemen; wij hebben de leukste plekjes van tien verschillende studentensteden voor jou op een rij gezet. Zo weet jij altijd waar je moet zijn. We sluiten deze serie natuurlijk af met de hoofdstad van Nederland: Amsterdam!


Fonky Amsterdam

‘Geef mij maar Amsterdam, dat is mooier dan Parijs!’ Wijze woorden van Johnny Jordaan, al zeggen we het zelf. Wij zijn gek op ons Mokumse paradijs. En jij straks ook! Wij hebben onze Amsterdamse Fonkianen gevraagd om hun leukste tips uit Damsko te delen. Je leest het hier!

De Ultieme Datespot

Musea saai? Dan ben je nog nooit in het Nxt Museum geweest! Dit bijzondere museum in Amsterdam Noord is het eerste museum dat zich volledig richt op mediakunst. Sleep je date hier mee naartoe, want dit is echt een gevalletje ‘moet je gezien hebben’. Gigantische ruimtes, gevuld met indrukwekkende beelden en geluiden. Je zou het bijna kunst noemen ;). Onze Fonkianen gingen je al voor en hebben hier menig date mee naartoe genomen… Gaan dus!

Drankjes doen met vrienden

Bij Bar Kosta in Oud-West zit je altijd goed. Op de hoek van de Overtoom vind je deze sfeervolle tent. Knusse tafels, heaters en een overdekt terras (want het Nederlandse weer zit nou eenmaal niet mee). En als kers op de taart een menukaart om je vingers bij af te likken. Wat wil een mens nog meer? Bestel de zoete aardappelfriet met gesmolten parmezaanse kaas, drink een IJwitje en eindig je avond met shotjes Salmari. Alle ingrediënten voor een leuke avond!

Uiteten met de ouders

Uiteten in Amsterdam, dat is een sport an sich. Zoveel leuke restaurants, zo weinig tijd! Als wij één adresje zouden moeten kiezen, dan kiezen we voor restaurant Lion Noir. Middenin het centrum vind je dit modern Franse restaurant. Reserveer op tijd een tafeltje, want Lion Noir zit snel vol. Neem bij lekker weer plaats in de statige grachtenhuis tuin die dit restaurant heeft. Geen weer voor buiten? No worries, ook binnen zit je goed. Geniet van de sfeervolle omgeving en bestel heerlijke gerechten van de kaart. Onze favoriet? Dat is de coquille met octopus en Japans broodkruim.

Dansen op de bar

Amsterdam wordt niet voor niks de party capital van Europa genoemd. Overal kun je terecht voor een drankje, maar waar moet je nou echt zijn? Speciaal voor jou delen wij onze geheime formule, die garantie biedt voor een geweldige avond. Je wordt niet thuis gebracht…

Je start je avond met een speciaalbiertje bij de Ebeling. Nog geen goede bodem gelegd? Dan is dit hét moment om nog snel een bitterbal te bestellen. Na 23.00 uur verhuist het buitenterras naar binnen en kan er gedanst worden. Na een paar biertjes is het tijd voor het zwaardere geschut. Op naar Chupitos! Bestel wat gekke shots aan de bar, zoals de Harry Potter – waarbij je een hele vuurwerkshow cadeau krijgt. Nog niet genoeg gedronken? Ga dan door naar het Rembrandtplein en dompel je onder in studentikoos Amsterdam in de Heeren van Aemstel. Gecondo in het kwadraat alvast met de kater morgen!

Toegangskaarten voor Nxt Museum, Salmari drinken bij Bar Kosta en bitterballen eten in de Ebeling… Het studentenleven is fantastisch, maar helaas niet gratis. Bij Fonky Amsterdam vind je daarom De Ultieme Studentenbaan om dit allemaal te bekostigen. Bovengemiddeld verdienen, zelf bepalen wanneer je werkt, genoeg feestjes en events en een focus op training en ontwikkeling.

Klinkt goed, toch? Solliciteer nu als Sales Agent en ook jij hebt straks de Ultieme Studentenbaan. Bovendien maak je tot 10 september kans op €1000 voor jouw studentenleven!