Fonky Hotspots: dit zijn de leukste plekjes in Nijmegen

Na jaren zwoegen op de middelbare school voor dat papiertje, is het ein-de-lijk zover: je gaat studeren! Een studie volgen waar je echt energie van krijgt, zelf bepalen hoe laat je opstaat en feesten tot het weer licht wordt. Je studententijd wordt niet voor niks de leukste periode uit je leven genoemd. En onze Fonkianen kunnen dat volmondig beamen.

Als eerstejaars student maak je kennis met een nieuwe stad. Het begin kan soms wat overweldigend zijn. Een nieuwe studie, een nog onbekende stad, misschien ga je uit huis? In de serie ‘Fonky Hotspots’ helpen we jou als nieuwbakken student op weg. Wij hebben aan onze Fonkianen door heel Nederland gevraagd om de favoriete hotspots te delen uit hun studentenstad. Van de ultieme datespot tot gezellig drankjes drinken met vrienden of je ouders mee uit eten nemen; wij hebben de leukste plekjes van tien verschillende studentensteden voor jou op een rij gezet. Zo weet jij altijd waar je moet zijn. We gaan vandaag op zoek naar de hotspots in de oudste stad van Nederland: Nijmegen! 


Fonky Nijmegen

Heb je het met Nijmeegse Fonkianen over hun stad, dan ontstaat er direct een soort glinstering in hun ogen. En we geven ze groot gelijk, want ‘Nimma’ is een fantastische stad en veel meer dan alleen kilometers maken en feesten tijdens de Vierdaagse. Benieuwd geworden naar wat deze stad nog meer te bieden heeft? Je leest het in deze Fonky Story!

De Ultieme Datespot

Credible is naast een prachtig hotel ook de perfecte locatie voor jou en je date. Neem plaats buiten op het terras, bestel een speciaalbiertje en zet je zonnebril maar op, want bij Credible schijnt de zon altijd! Is de alcohol een beetje naar je hoofd gestegen? Dans het eruit op de dansvloer, onder het genot van een lekkere discotune. Kun je gelijk checken of je date soepel in de heupen is…

Credible | Nijmegen | Sleep Eat & Drink | Sleep, Eat & Drink InCredible
© Credible Nijmegen

Drankjes doen met vrienden

Drankjes doe je bij dè stadsoase van Nijmegen: De Achtertuin. Tout hip Nimma vind je hier. Vanwege ome Cor kun je nu alleen nog zittend genieten van de muziek, maar als straks feestjes ‘staand’ weer mogen, gaat het dak er gegarandeerd af. 
Meer zin om de terrassen uit te spelen? Op drie minuten lopen van de Fonky vestiging vind je het Koningsplein. Hier vind je alle leuke terrassen, zoals De Opera, de Deut, Freddy’s Beerkitchen, Sjors & Sjimmie… Moeten we nog even doorgaan?

In de rij voor het nieuwste terras van Nijmegen: iedereen wil naar de  Achtertuin | Nijmegen e.o. | gelderlander.nl
© De Gelderlander

Uiteten met de ouders

Uiteten in Nijmegen betekent gegarandeerd keuzestress. Gelukkig weten onze doorgewinterde Nijmegenaren waar je moet zijn. Bij Mi Barrio natuurlijk! Dit heerlijke Spaans-Mediterraanse restaurant kent een Aziatische knipoog en serveert elke dag verse vis. Hun paella is dan ook echt to die for. Dikke aanrader!

Saskia van Mi Barrio in Nijmegen: 'Wij zijn echt een buurtcafé' - indebuurt  Nijmegen
© In de buurt Nijmegen

Dansen op de bar

Hou je van festivals zoals Lowlands en Down The Rabbithole? Dan wordt NDRGRND jouw nieuwe favoriete spot. Meer behoefte aan de studentikoze uitgaansplekken? Ga dan naar de Drie Gezusters, El Sombrero, Bascafé en Twee Keer Bellen. Maar onze favoriet is natuurlijk De Fuik. Deze bruine kroeg is al jaren een begrip in Nijmegen: “De Fuik is echt legendarisch. Daar komen de mooiste en meest schaamteloze verhalen uit je studententijd vandaan,” aldus onze Nijmeegse Fonkianen.

Paella eten bij Mi Barrio, speciaalbiertjes drinken bij Credible en shots uitdelen in De Fuik… Het studentenleven is fantastisch, maar helaas niet gratis. Bij Fonky Nijmegen vind je daarom De Ultieme Studentenbaan om dit allemaal te bekostigen. Bovengemiddeld verdienen, zelf bepalen wanneer je werkt, genoeg feestjes en events en een focus op training en ontwikkeling.

Klinkt goed, toch? Solliciteer nu als Sales Agent en ook jij hebt straks de Ultieme Studentenbaan. Bovendien maak je tot 10 september kans op €1000 voor jouw studentenleven!