Expeditie InnerFonk; Het verhaal van Fonkiaan Joy!

Expeditie InnerFonk heeft alweer voor de derde keer plaatsgevonden. De drie dagen waarbij kantoormedewerkers even tot zichzelf kunnen komen en gaan werken aan hun persoonlijke ambities, valkuilen en sterktes. Zij laten alles wat veel verwachtingen en druk oplevert even achter, zelfs hun telefoon. Door verschillende activiteiten en opdrachten uit te voeren werden onze Fonkianen uitgedaagd om op deze manier meer inzichten te verkrijgen. Ook dit jaar zat onze fanatieke Fonkiaan Joy in de organisatie en wij zijn heel benieuwd hoe hij het deze keer ervaren heeft.

Joy, waarom vind je Expeditie InnerFonk eigenlijk zo belangrijk?
J: Expeditie InnerFonk is belangrijk omdat het deelnemers de mogelijkheid biedt om zich te onttrekken aan de dagelijkse hectiek en zich volledig te richten op hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. De prikkelarme omgeving helpt mensen om dieper te reflecteren en nieuwe inzichten te verkrijgen zonder de afleidingen van alledag. Het programma stimuleert zelfbewustzijn, groei en een hernieuwd gevoel van richting.

Je bent natuurlijk al vaker mee geweest. Was er iets anders aan deze keer in vergelijking met voorgaande jaren?
J: Ja, deze keer waren er enkele veranderingen ten opzichte van voorgaande jaren. Dit jaar hebben we nieuwe activiteiten geïntroduceerd die gericht waren op teambuilding en persoonlijke reflectie. Daarnaast was de locatie anders; we hebben gekozen voor een nog rustigere en meer afgelegen plek om de prikkelarme omgeving te optimaliseren. Er waren ook nieuwe workshops geleid door externe experts, wat een frisse invalshoek bracht.

Kan je iets vertellen over de activiteiten die jullie hebben ondernomen?
J: We hebben een breed scala aan activiteiten ondernomen, waaronder meditatie- en mindfulness-sessies: deze sessies hielpen deelnemers om zich te ontspannen en beter te focussen. Daarnaast zijn we bezig geweest met groepsdiscussies waarbij we in kleine groepen persoonlijke en professionele uitdagingen bespraken. Dit leidde tot waardevolle inzichten en ondersteuning van collega’s. Als laatst waren de teambuilding oefeningen ook een groot aspect van de Expeditie. Deze activiteiten versterkten de onderlinge band en samenwerking tussen de deelnemers.

Wat viel jou op als je keek naar het gedrag van de Fonkianen gedurende de dagen?
J: Wat opviel was hoe de Fonkianen steeds meer open en reflectief werden naarmate de dagen verstreken. Aanvankelijk waren sommigen gereserveerd of gespannen, maar naarmate ze zich meer op hun gemak voelden in de prikkelarme omgeving, werden ze opener in hun communicatie en interactie. Er was een duidelijke verschuiving naar meer empathie, samenwerking en diepgaande gesprekken.

Hoe is de sfeer tussen iedereen op het kamp?
J: De sfeer op het kamp was overwegend positief en ondersteunend. Deelnemers waren behulpzaam en betrokken bij elkaars ontwikkeling. Er was een gevoel van gemeenschap en een gezamenlijk doel om te groeien en te leren. Ondanks de aanvankelijke uitdagingen van het aanpassen aan de prikkelarme omgeving, groeide de sfeer uit tot een warme en hechte gemeenschap.

Wat is volgens jou de hoofdboodschap van de Expeditie?
J: De hoofdboodschap van Expeditie InnerFonk is dat zelfbewustzijn en reflectie cruciaal zijn voor persoonlijke en professionele groei. Door jezelf de tijd en ruimte te geven om zonder afleidingen na te denken over je leven, doelen en waarden, kun je diepere inzichten verkrijgen en effectievere beslissingen nemen. Het benadrukt ook het belang van gemeenschap en steun in dit proces.

Heb jij zelf eigenlijk nog nieuwe dingen geleerd?
J: Ja, ik heb zelf ook veel geleerd. Door deel te nemen aan de verschillende workshops en activiteiten heb ik nieuwe technieken voor mindfulness en reflectie geleerd. Ik heb ook beter inzicht gekregen in mijn eigen doelen en hoe ik deze kan bereiken. Daarnaast heb ik veel geleerd van de ervaringen en perspectieven van mijn mededeelnemers, wat mijn begrip van samenwerking en empathie heeft verdiept.

Zou je Expeditie InnerFonk aanraden aan je collega’s? Het antwoord is natuurlijk ja, maar waarom?
J; Absoluut, ik zou Expeditie InnerFonk sterk aanraden aan mijn collega’s. De ervaring biedt een unieke kans om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en je te concentreren op persoonlijke en professionele groei. Het helpt bij het opbouwen van zelfbewustzijn, het stellen van nieuwe doelen en het vinden van balans. De prikkelarme omgeving zorgt voor diepere reflectie en de gemeenschap van deelnemers biedt waardevolle steun en inspiratie. Bovendien zijn de nieuwe inzichten en vaardigheden die je opdoet direct toepasbaar in zowel het werk- als privéleven.

Stagiaires behoren ook bij het kantoorteam, dus onze stagiaire Mex is ook mee het bos in gegaan.
Mex: “Ik wist niet goed wat ik van de Expeditie moest verwachten, maar het heeft echt heel goed uitgepakt. Iedereen was super open naar elkaar en je kon het over alles hebben, waardoor je gedurende de drie dagen super diepgaande gesprekken aan het voeren bent. Daarnaast kom je ook maximaal tot rust en tot jezelf, omdat je vrijwel geen prikkels ervaart. Het was dus wel even wennen toen ik aan het eind terug naar huis ging en mijn telefoon weer mocht gebruiken. Ik heb de dag erna pas al mijn appjes beantwoord. De activiteiten vond ik ook ontzettend interessant, alles gaat namelijk erg diep en door veel met anderen in gesprek te gaan leer je nog meer over jezelf en anderen. Als je de kans krijgt om hier aan mee te doen, moet je dat écht zeker doen!”

Benieuwd geworden hoe zo’n week eruit ziet? Check hier de video van een vorige editie!