Zo overleef jij je eerste, tweede of dertigste hospi

Als je ooit een hospiteeravond hebt meegemaakt, weet je dat het er soms heftig aan toe kan gaan. Je moet echt wel je mannetje, of vrouwtje, staan om door alle pressure van het hospiteren heen te komen. Je doet zó je best, je bent de leukste versie van jezelf en toch kan het soms niet de kant op vallen die je had gehoopt. Hoe kom je nou als beste door zo’n hospi-avond heen? Geen zorgen, wij helpen je!

Tijd om op tijd te zijn

Studenten kijken vaak niet heel streng naar op tijd komen, maar naar je hospi is het wél heel belangrijk. Door op tijd te komen laat je zien dat mensen, in dit geval misschien je toekomstige huisgenoten, op je kunnen bouwen. Je laat zien dat je de tijd van een ander respecteert en toch wel een soort van normen en waarden in je hebt als student ;). Daarnaast werken hospi’s vaak met tijdslots. Ben je te laat? Dan is de kans dat ze je binnenlaten kleiner.

Open boek

Tijdens een hospi-avond is het niet alleen belangrijk dat je eerlijk en open antwoord geeft op de vragen die aan je gesteld worden, maar daarnaast is het ook goed als je zelf ook met vragen komt. Wat zoeken zij in een nieuwe roommate? Wat doen zij het liefst in het weekend? Misschien nodigen zij wel elk weekend groepen vrienden uit en is dat helemaal niks voor jou. Je laat zien dat je zelf ook je mond open durft te trekken en zo kom je erachter of het huis waar je hospiteert wel echt het huis voor jou zou zijn.

Voorbereiding is het halve werk

Over vragen gesproken; bereid je gewoon heel goed voor. Check de meest gestelde vragen bij een hospi online en bedenk alvast jouw antwoorden. Wat zijn je hobby’s? Waar zie je jezelf over 5 jaar? Wat zoek je qua huisgenoten? Ga je liever stappen of blijf je thuis met een boek? Zodra je dit op een rijtje hebt ben je goed voorbereid en hoef je niet al stotterend je antwoorden te bedenken.

Body, ody, ody

Je lichaamstaal is net zo belangrijk als de antwoorden die je geeft. Als jij als zoutzak onderuit gezakt zit is het minder aantrekkelijk om met je te praten dan dat je rechtop zit. Straal enthousiasme uit, maar wees geen aandachtstrekker. Probeer je thuis te voelen, ook al is het misschien het verst van thuis dat je bent geweest. Door een open en geïnteresseerde houding aan te nemen, zullen mensen sneller geneigd zijn om met je te communiceren.

Hopelijk helpen de tips je door je hospi-avontuur heen! En ben je nou nog op zoek naar die leuke bijbaan in jouw nieuwe stad? Solliciteer dan snel hier en leef het studentenleven zoals JIJ wilt! Wie weet zien we jou bij onze dikke feesten en borrels. Jij kiest waar en wanneer je werkt. Check het snel!