Van Fonk naar Flame:  Het Vergeten Kind

Ken jij ons donatieprogramma ‘Van Fonk naar Flame’ al? Met dit donatieprogramma reserveren wij per Fonk jaarlijks een geldbedrag voor het goede doel. Iedere inschrijving vanuit onze projecten staat gelijk aan een ‘Fonk’ die wordt overgebracht. Onze Fonkianen (collega’s, red.) bepalen welke goede doelen of projecten er jaarlijks gesteund worden. 

Het Vergeten Kind
Onze collega’s Bernice (HQ) en Lisa (Amsterdam) hebben vorig jaar een bijzonder initiatief aangedragen voor dit donatieprogramma; stichting Het Vergeten Kind. Dit goede doel zet zich in voor de 100.000 kinderen in Nederland die zich vergeten voelen. Zij zijn verwaarloosd, mishandeld of krijgen niet de aandacht die ze nodig hebben. Het Vergeten Kind strijdt voor een stabiele, liefdevolle omgeving waar deze kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Dit doen ze door positieve ervaringen te bieden. Op deze manier voelen deze vergeten kinderen zich weer gezien en gesteund. 

In deze Fonky Story lees je meer over de positieve ervaringen die deze stichting biedt en waar de donatie van Fonky naartoe is gegaan.

Impact maken op kwetsbare kinderen
Het Vergeten Kind organiseert kinderactiviteiten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. Met de impactvolle programma’s van deze stichting kunnen deze kinderen weer ‘gewoon’ kind zijn. Angst en zorgen maken op dat moment plaats voor plezier.


Heppie Vakanties & Weekenden 
Fonky heeft vorig jaar een mooie bijdrage kunnen leveren aan het initiatief ‘Heppie Vakanties & Weekenden’. Dit programma (voor kids tussen de 6 en 18 jaar) is speciaal opgezet voor kinderen die normaal gesproken niet zomaar een weekendje weg of op vakantie kunnen. Omdat er bijvoorbeeld geen geld voor is, of omdat het kind een stoornis of achterstand heeft. 

Nieuwe vrienden  voor Thomas
Tijdens de Heppie Vakantie & Weekenden draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen. Tegelijkertijd is er alle aandacht en zorg voor elk individueel kind. En dat werpt zijn vruchten af. Bijvoorbeeld voor de 13-jarige Thomas. Thomas heeft een vorm van autisme en wordt veel gepest. Bij Heppie leerde hij voor het eerst op een begrijpelijke manier contact maken met andere kinderen. Zijn moeder zag Thomas opbloeien door het ongedwongen contact en de spelletjes met zijn leeftijdsgenoten. Thomas vertelt: “Ik heb nu wel vrienden! Bij Heppie. En thuis ga ik nu soms met mijn buurjongen vissen.”


Een onvergetelijke tijd
Bernice, een van de aandragers van dit initiatief, reageert op het verhaal van Thomas: “Dat Thomas door zo’n weekend even zijn zorgen vergeet, vind ik supermooi om te horen!” Dit is dan ook een van de redenen waarom zij vorig jaar Het Vergeten Kind heeft aangedragen in het donatieprogramma. “Ik schrok van het aantal kinderen dat hier in Nederland in een onveilige en onstabiele omgeving opgroeit. De eerste jaren van je leven zijn zo belangrijk en leggen echt de fundering voor een fijne toekomst. Ik gun ieder kind liefde en een veilige omgeving om op te groeien. Elk kind moet gewoon kind kunnen zijn, zonder zorgen,” aldus Bernice. Over de bestemming van de donatie vertelt ze het volgende: “Ik vind de Heppie Vakanties & Weekenden een heel mooi programma. Kinderen worden echt even in het zonnetje gezet en krijgen de aandacht en ondersteuning die misschien thuis niet mogelijk is. Met dit programma beleven deze vergeten kinderen een onvergetelijke tijd. Ik ben blij dat Fonky hier een steentje aan kan bijdragen.”

Een onvergetelijke tijd voor vergeten kinderen, dat heb je mooi gezegd Bernice! Lisa en Bernice, dankjewel voor het aandragen van dit bijzondere initiatief! 

Ken jij als Fonkiaan ook een project of goed doel dat een donatie van Fonky goed kan gebruiken? Laat het ons weten door een omschrijving ervan én een pitch voor jouw inzending uiterlijk 23 december te mailen naar marketing@fonky.nl. Vertel ons waarom dit project of goede doel belangrijk voor jou is en waarom zij een donatie verdienen. Tijdens de kwartaalmeeting in januari worden alle gekozen projecten van het ‘Van Fonk naar Flame’ programma bekendgemaakt.