Het leven van een Recruiter – Sales Recruiter Hanne

“Als Sales Recruiter heb je een ontzettend belangrijke functie. De groei van de vestiging ligt in jouw handen!”

Hoe is het om Recruiter te zijn en wat houdt deze functie precies in? In de serie “Het leven van een Recruiter” vragen wij verschillende Recruiters van Fonky hoe zij deze baan ervaren. Hieronder het verhaal van Hanne, Sales Recruiter bij Fonky Utrecht!

Hoe is het om Sales Recruiter in Utrecht te zijn?

Ontzettend leuk! De vestiging Utrecht is de tweede vestiging die Fonky heeft geopend. Het is een heel hecht team, wat ervoor zorgt dat er een hele fijne werksfeer hangt. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat deze goede sfeer gewaarborgd blijft. 

Hoe ziet een werkdag eruit?

Ik begin de dag altijd met een kopje koffie en een praatje met mijn collega’s. Vervolgens start ik met het bijwerken van alle recruitment bestanden en onderhoud ik het contact met mijn team en de kandidaten die in het sollicitatieproces zitten. In de middag heb ik vaak kennismakingsgesprekken. Daarnaast loop ik zelf ook vaak een recruitment shift waarin we op zoek gaan naar nieuwe collega’s. 

Wat zijn jouw belangrijkste werkzaamheden?

Mijn belangrijkste werkzaamheden zijn het geven van de kennismakingsgesprekken en het opbouwen van de recruitment poule. Daarnaast loop ik recruitment shifts en ben ik het vertrouwenspersoon voor de mensen van de vestiging Utrecht. 

Wat spreekt jou het meeste aan in jouw functie?

Het leukste van mijn functie vind ik het contact met de hele vestiging. Je bent een soort moeder van de vestiging en zorgt voor de gezelligheid en saamhorigheid. Daarnaast vind ik het leuk om de verantwoordelijkheid voor de totale groei van de vestiging te hebben. We streven een mooi doel na en de functie is zeer divers.

Hoe zou jij de sfeer bij Fonky Utrecht omschrijven?

Heel gezellig en vrij. Het team is ontzettend divers, maar iedereen kan écht zichzelf zijn. Dat maakt ons een hele fijne en toegankelijke vestiging. 

Welke 5 eigenschappen moet een recruiter hebben?

  1. Sociaal
  2. Toegankelijk
  3. Enthousiast 
  4. Doorzetter
  5. Gedreven
Sales Recruiter Hanne

Waarom zou je deze baan aanbevelen aan andere?

Het is een ontzettend brede functie. Aan de ene kant ben je verantwoordelijk voor de sfeer op de vestiging en aan de andere kant ontwikkel je veel management skills door het opzetten van je eigen poule en het maken van planningen. Ook ontwikkel je jezelf op het gebied van people management en je hebt als Sales Recruiter een ontzettend belangrijke functie binnen de vestiging. De groei van de vestiging ligt in jouw handen! 

Op welke kwaliteiten let je bij een sollicitant?

Ik let heel erg op de uitstraling van een sollicitant. Durft iemand je aan te kijken? Gaan ze een gesprek aan en durven ze buiten hun comfortzone te treden?

Waarin verschilt jouw recruitment functie bij Fonky van andere?

Bij Fonky is de recruitment functie niet zo standaard en het gaat bij ons vooral om de persoonlijke band die je met de vestiging en alle wervers opbouwt. Het is een allround functie waarin je niet alleen aspecten van het recruitment vak leert, maar ook leert om te managen en om je eigen team samen te stellen.

Wat heeft Fonky jou gebracht in het leven?

Fonky heeft mij vriendschappen voor het leven opgeleverd! Daarnaast heb ik een hele grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt, een netwerk opgebouwd en competenties ontwikkeld waar ik de rest van mijn leven profijt van heb. 

Wat zijn jouw tips voor aankomende studenten?

Geniet! Maak plezier en focus niet alleen op je studie maar ook op jouw persoonlijke ontwikkeling en werkervaring. En de grootste tip is natuurlijk: kom bij Fonky werken om echt het maximale uit je studententijd te halen.

Wil jij ook recruiter worden bij Fonky? Bekijk hier de openstaande vacatures en solliciteer direct. 

Dit interview is met:

Hanne Vermeulen