Van Feut naar Fonkiaan: “Niet lullen maar poetsen”

In de driedelige serie ‘Van Feut naar Fonkiaan’ spreekt Britt Spee drie (oud) collega’s die een indrukwekkende Fonky Journey hebben doorlopen. De rode draad in deze serie is de Fonky Faculty, ons eigen opleidingsinstituut. In deel 3 spreekt Britt Accountmanager: Priscilla.

Maak kennis met de Nijmeegse Priscilla Ibouda, ook wel beter bekend als ‘Pris’. Na lang werken bij de supermarkt kwam Priscilla tijdens haar examenjaar in aanraking met Fonky via twee vriendinnen. Ze hoorde van hen dat er bij Fonky “heel veel gezopen, gefeest en ook nog verdiend werd”. Priscilla was sceptisch, aangezien zij haar supermarktbaan gewend was. Eenmaal aangedragen door haar vriendinnen, twijfelde ze zelfs of ze naar de kennismaking zou gaan. Maar nadat ze eenmaal was begonnen met haar inwerktraject, werd ze al snel enthousiast.

Afbeelding: Priscilla’s Fonky Journey

Verlegen?

“Toen ik net begon was ik erg verlegen” geeft ze aan. Van nature was ze iemand die de kat uit de boom keek. In de supermarkt maakte dat niet uit, aangezien “die fulltimers het alleen maar over hun kinderen hadden en dan kon je gewoon een beetje knikken en ja en amen zeggen”.

Maar bij Fonky was iedereen uitgesproken, gezellig en vet amicaal. Confession time: “Ik heb mijn eerste 3 borrels bij Fonky gemist omdat ik dacht dat het niet aan te kunnen haha! Ik ben het hierna wel mega leuk gaan vinden en ben dus ook echt veranderd hierin.”

Nu is ze helemaal niet meer verlegen. “Dit omdat ik dus met veel mensen leerde praten en ik leuke open collega’s had. Hierdoor zag ik de andere kant en ben ik daar wel heel erg door gevormd.” Ze geeft zelf aan tegenwoordig wel “echt een bekkie” te hebben gekregen en durft haar eerlijke mening te geven, zelfs als anderen het daar niet mee eens zijn.

“Als je niks positiefs te zeggen hebt, kun je maar beter je mond houden.”

Het grootste verschil nu is dat ze zelfverzekerder is en dat komt mede door het volgen van trainingen. Hierdoor zijn haar prestaties aanzienlijk verbeterd, wat wel echt een boost heeft gegeven aan haar zelfvertrouwen.

Het grote omslagpunt

Priscilla heeft bijna alle trainingen bij Fonky gevolgd, maar de mentaliteitstraining is haar het meest bijgebleven. Ze was iemand die eerst geloofde dat anderen “gewoon geluk” hadden met verkoop. Maar toen werd die training gegeven en leerde ze dat ze zelf haar eigen succes kon creëren. 

Priscilla denkt nog steeds terug aan de mentaliteitstraining. “Sinds ik dat naleef, ben ik goed gaan verkopen en heb ik moker veel geld verdiend. Aangezien ik een echte geldwolf ben kwam dat goed uit haha. Als je geld wil verdienen, moet je dat gewoon gaan fixen in plaats van miepen dat je het heel graag zou willen.” 

Sindsdien heeft Priscilla zelden slecht gepresteerd. “Ik vind koppigheid een mooie eigenschap maar heb geleerd dat je je momenten moet kiezen. Je moet erkennen dat je iets nog niet kunt, in plaats van volhouden dat je het al doet maar het niet werkt. Geloof me dit deed ik eerst ook, maar blijkbaar doe je het dus niet, anders presteer je beter.“

De Fonky Faculty is voor Priscilla het startpunt geweest. “Juist omdat het mij zo heeft gevormd als verkoper, gun ik dat iedereen,” zegt ze. Ze benadrukt dat je in jezelf moet geloven en de training serieus moet nemen om echte resultaten te behalen. “Het volgen van de training op zich is goed, maar je moet het ook echt willen. Pas dan wordt het een gouden combinatie.”

“Ik kreeg altijd te horen dat je moet studeren en dat dit de beste tijd van je leven is, maar studeren was niet mijn ding. Ik was bang voor een ‘grote-mensen-baan’ omdat ik dacht dat die in vergelijking met het studentenleven opeens heel saai zou zijn. Ik heb nu de voordelen van de leuke mensen, de feestjes, gezelligheid en de herres, terwijl ik tegelijkertijd een grote-mensen-baan heb. Ik wil niet zeggen dat studeren niet de moeite waard is, maar voor mij was dit de perfecte keuze!.”