Het leven van een recruiter – Sales Recruiter Isa

“Iedereen is bereid om hard te werken en een stapje extra te zetten voor Fonky.”

Hoe is het om Recruiter te zijn en wat houdt deze functie precies in? In de serie “Het leven van een Recruiter” vragen wij verschillende Recruiters van Fonky hoe zij deze baan ervaren. Hieronder het verhaal van Isa, Sales Recruiter bij Fonky Nijmegen!

Hoe is het om Recruiter bij Fonky te zijn?

“Ik kan me op dit moment geen leukere baan voorstellen! Ik werk bij Fonky Nijmegen met een ontzettend leuk kantoorteam. De sterke band tussen alle werknemers zorgt voor een fijne werksfeer. Daarnaast is het ontzettend leerzaam! Sinds ik Sales Recruiter ben bij Fonky heb ik heel veel geleerd en er zijn nog veel punten waar ik mezelf in kan ontwikkelen.”

Hoe ziet een werkdag van jou eruit?

“Mijn werkdag bestaat uit verschillende werkzaamheden. Ik stuur het recruitment team aan en organiseer elke dag kennismakingen met nieuwe kandidaten. Tijdens deze kennismakingen vertel ik wat wij bij Fonky doen en probeer ik mijn passie en enthousiasme over te brengen. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor alle werknemers van de vestiging Nijmegen.”

Wat zijn jouw belangrijkste werkzaamheden?

“Het aansturen en trainen van het recruitment team en het informeren en enthousiasmeren van de kandidaten die langskomen voor een kennismaking. Ik ben uiteindelijk verantwoordelijk voor de groei van Fonky Nijmegen.”

Wat spreekt jou het meeste aan in jouw functie?

“Het contact met heel veel verschillende mensen is iets wat voor mij erg belangrijk is. Wat mij ook heel erg aanspreekt is het jonge team, de flexibiliteit en de ontwikkelingsmogelijkheden.”

Hoe zou jij de sfeer bij Fonky Nijmegen omschrijven? 

“Huiselijk en vertrouwd. Ik ben zelf ruim 2 jaar geleden aangesproken op straat en binnengekomen via een kennismakingsgesprek. Al snel kreeg ik een heel warm en welkom gevoel. Iedereen voelt zich vrij en kan écht zichzelf zijn. Daarnaast is iedereen bereid om hard te werken en een stapje extra te zetten voor Fonky. Dat is heel mooi om te zien!” 

Medewerkers van Fonky

Welke 5 eigenschappen moet een recruiter hebben?

  1. Sociaal 
  2. Authentiek
  3. Doorzettingsvermogen
  4. Resultaatgericht
  5. Enthousiasme kunnen overbrengen

Waarom zou je deze baan aanbevelen aan andere?

“In mijn tijd als Sales Recruiter heb ik in een relatief korte periode onwijs veel nieuwe vaardigheden ontwikkeld waar ik de rest van mijn leven profijt van heb. Daarnaast werk je met gezellige, maar vooral hele gedreven collega’s wat ervoor zorgt dat er een hele fijne werksfeer hangt.”

Op welke kwaliteiten let je bij een sollicitant?

“Het eerste waar ik op let zijn de sociale vaardigheden van de sollicitant. De motivatie om bij Fonky te komen werken vind ik ook belangrijk. Wanneer wij investeren in een nieuwe medewerker, willen we dat doen bij iemand die gemotiveerd is om bij ons van start te gaan. Ook zoek ik mensen die niet bang zijn om buiten hun comfortzone te treden.” 

Heb jij tips voor een goed CV?

“Probeer verschillende baantjes, zodat je kan ontdekken wat bij je past! Benut kansen zoals verdiepende trainingen en het behalen van certificaten. Zo kan je laten zien dat jij gemotiveerd bent om je te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren.” 

Waarin verschilt jouw recruitment functie bij Fonky van andere?

“Als Sales Recruiter bij Fonky ben je voornamelijk bezig met het leveren van instroom vanuit een ‘offline’ kanaal. We spreken dus echt studenten op straat aan of bij hogescholen en universiteiten.

Wat heeft Fonky jou gebracht in het leven?

“Heel veel nieuwe vriendschappen. Ik heb mij ook ontwikkeld als persoon. Ik ben veel zelfverzekerder geworden en durf meer buiten mijn comfortzone te treden. En daarnaast natuurlijk veel hoge loonstrookjes!” 

Wat is jouw tip voor aankomende studenten?

“Zoek een baantje waarin jij je thuis voelt en het idee hebt dat je het uiterste uit jezelf kan halen. Durf verder te kijken dan vakkenvullen in de supermarkt!”

Wil jij ook recruiter worden bij Fonky? Bekijk hier de openstaande vacatures en solliciteer direct. 

Dit interview is met:

Isa van Rossum