Rapper Timothy over werken bij Fonky

Als je bij ons komt werken is er een grote kans dat je mij aan de lijn krijgt. Dat is echt heel gezellig. Gewoon lekker praten met mensen.

Timothy Vriezen

Interview: Timothy Vriezen

Wie ben je en wat voor werkzaamheden doe je bij Fonky?
Wie ben ik? Mijn naam is Timothy, ik ben 21 jaar, ik woon in Rhenen en ik ben rapper. Ik werk bij Fonky in Utrecht als beller in het contactteam en ik bel mensen die geworven worden om hier te werken. Ik bel deze mensen na om te vragen of alles goed is gegaan. Dus als je bij ons komt werken is er een grote kans dat jij mij aan de lijn krijgt. Dat is echt heel gezellig. Gewoon lekker praten met mensen. Dat is toch super leuk, mensen uitnodigen om hier op kennismaking te komen.

Hoe ben je bij Fonky terecht gekomen?
Vorig jaar vroeg een vriendin van me “Zoek je werk in Utrecht?”. Ik vroeg haar wat het werk inhield. Ze legde uit dat het om verkoop gaat en ik ging het meteen checken. Ik vroeg niet eens naar de verdiensten, ik wilde gewoon bezig zijn ook al had ik er helemaal geen ervaring in. Daarnaast vind ik Utrecht leuk. Het was hartstikke leuk om te doen, maar uiteindelijk had ik om persoonlijke redenen helaas geen tijd meer om te werken. In de tussentijd had ik een vriendin geworven. Later vertelde ze dat Fonky mensen zocht als beller voor het contactteam. Dat leek me wel wat, dus ik stuurde een berichtje van “Hoi, kan ik weer langskomen?” en ik kreeg een reactie met “Ja, tuurlijk kom langs.”. Dus toen was ik weer hier. Super chill!

Ik speelde 10 jaar piano, maar dat gaf mij niet voldoende energie. De mensen zijn te stiff. Dus toen ging ik rappen.

Timothy Vriezen

Je vertelde je bent ook rapper. Naast werken bij Fonky ben je ook muzikant. Kun je daar wat over vertellen?
Nou, ik ben begonnen als pianist. Ik speelde 10 jaar piano, maar dat gaf mij niet voldoende energie. De mensen zijn te stiff. Dus toen ging ik rappen. Ik ging eigenlijk een beetje voor de grap rappen. Ik luisterde toen veel Amerikaanse rap en ik dacht van dat mist hier in Nederland. Toen ben ik wat gaan schrijven, want het was gewoon heel erg vet op een sarcastische manier. Dat werd steeds serieuzer en mensen wilden steeds vaker samenwerken. Ik herkende mijn potentie. Zo ben ik steeds meer gaan uploaden op social media. Ik ken ook geen schaamte en mensen waarderen dat. Ineens had ik een heel team om mij heen en dat is heel chill. Ik maak dus Nederlandse hiphop die gebaseerd is op Amerikaanse Soundcloud trap, vandaar dat ik ook gezichtstatoeages heb (geplaatst na de fotoshoot). Ik vond gezichtstattoos super vet en ik zie mezelf niks anders doen dan muziek. Je moet ook wel achter je imago staan natuurlijk. Dus ik zag geen reden om het niet te doen. Ik vond het vet. Iedereen zei dat ik dat niet moest doen, maar ik dat leek me wel leuk en toen deed ik het.

Buiten het werk ben ik altijd aan het chillen en aan het praten, en op werk doe ik eigenlijk precies hetzelfde haha!

Timothy Vriezen

Eigenlijk zeg je dat je naast je succesvolle rap carrière toch nog extra geld wil verdienen.
Het is hartstikke duur in de muziek natuurlijk en dan is zo’n baan in een fieldmarketingbureau hartstikke goed. Daarnaast wil ik gewoon niet weg vanwege de mensen, want Fonky is echt een soort familie achtig iets waar je in zit. Het is echt een plek waar je kunt hangen, waar je gewoon jezelf kunt zijn en je ding kunt doen. Dat vind ik gewoon super tof.

Je bent vrij alternatief. Wordt daar wel eens wat van gezegd binnen Fonky?
Nee, je hebt natuurlijk heel veel mensen die vragen stellen over mijn tatoeages, over je keuzes en over je muziek, maar uiteindelijk gaat het hier niet om je persoonlijke levens en keuzes. Uiteindelijk gaat het erom hoe je hier bent. Hoe je met iedereen omgaat. Het is hier gewoon hartstikke tof. Ik merk wel dat ik opval bij anderen, vooral bij nieuwe mensen, maar die vinden het hartstikke tof allemaal. Nee, ik heb er geen last van dat ik alternatief ben, want meerdere mensen zijn alternatief hier. Wat ik al zei, je kunt gewoon echt jezelf zijn. Buiten het werk ben ik altijd aan het chillen en aan het praten, en op werk doe ik eigenlijk precies hetzelfde haha!