Ready, set, snow: onze tips voor een studentproof Fonky ski-trip!

De Fonky Ski-trip staat op de planning en komt voor alle kantoormedewerkers alweer verdacht dichtbij. Het kantoorteam van Fonky zal hun ski–, of snowboard kunsten uit de kast halen of zal het eventueel nog wat meer moeten leren. Zij vertrekken 19 maart naar het mooie Serfaus. Maar misschien reis jij zelf ook af naar de sneeuw met het gezin of met vrienden? Het Kantoorteam is zich al goed aan het voorbereiden op de Ski-trip en gelukkig voor jullie zijn zij zo lief om deze voorbereidingen met jullie te delen. Dus ben jij nog van plan om de latten op te gaan of wil je hier in Nederland een spice geven aan de laatste winterse weken, let dan goed op!

Tip 1: Ski-trip op een studentenbudget

Het zijn dure tijden en als je dan nog een weekje naar de sneeuw wilt, kan het snel prijzig worden. Zorg ervoor dat je niet al je Fonky money’s vergooid tijdens je ski-trip, zodat je aankomende zomer nog lekker kan flaneren op festivals. Wij hebben een aantal tips waar je goedkoop op wintersport kan. Gebieden in Frankrijk en Duitsland zijn plekken waar je het minst betaalt voor een skivakantie. Ook kun je in Monte Rosa in Italië en Sierra Nevada in Spanje goedkoop een weekje weg. 

Daarnaast is het het verstandigst om drukke periodes als vakanties te vermijden. Dus heb je een tussenjaar of een week geen studie, dan weet je wat je te doen staat! Probeer daarbij of last minute te boeken of juist de vroegboekkortingen mee te pakken. Wanneer je voor het tweede gaat, zou je gebruik kunnen maken van dynamische skipassen. Als je deze vroeg haalt (online) zijn ze namelijk het goedkoopst. Én, vergeet de pas achteraf niet in te leveren, je krijgt er namelijk vaak borg voor terug ;). 

Tip 2: Stijlvol de sneeuw tegemoet

Wij snappen dat je met stijl van de piste af wilt gaan en daar denken wij graag in mee. Een mooi skipak is erg fijn, maar je hoeft niet per se een heel nieuw pak te kopen. Kijk even in je omgeving of een van je vrienden of familie een fanatieke wintersporter is en of diegene zijn of haar spullen een weekje kan missen. Dit geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor de uitrusting. Als je je eigen ski’s, snowboard of schoenen mee kan nemen, hoef je deze niet te huren. Scheelt geld en kan je er een paar extra biertjes van halen. 

Verder nemen sommigen best veel spullen mee de berg op, denk aan een kleine snack, lippenbalsem of een zonnebril. Erg comfy  is het alleen niet om alles in je jaszakken te proppen. Daarom is het handig om bijvoorbeeld een fanny pack de piste mee op te nemen. Praktisch én stylisch. 

Als laatste is het een leuk idee om samen met je vriendengroep de afdaling te maken in een gek pak of thema. Koop bijvoorbeeld allemaal een groot fout shirt voor elkaar en trek deze over de jas heen. Zijn je vrienden ook gelijk makkelijk terug te vinden tijdens het skiën. Toch liever een normaal pak? Neem dan een kijkje op sites waar ze flinke kortingen hebben.

Tip 3: Breng de bergen naar huis; Aprés-ski huisfeest

Wil je wel graag op ski-trip, maar kan je niet gaan? Geen probleem! Breng de winterse vibes dan naar Nederland. Dit kan je doen door een ‘Après-ski Huisfeest’ te organiseren. De dresscode hierbij is uiteraard je ski-outfit. Zorg voor genoeg Jägerbombs, bier en mix wat Aperol, prosecco en Spa rood bij elkaar voor een overheerlijke cocktail. Knal als laatst een paar après-ski bangers door de speakers met een door ons gemaakte playlist. Ga hier naar Spotify om hem te beluisteren. Genoeg elementen om je huis om te toveren tot een echte Aprés-ski tent!

Wij zijn in ieder geval helemaal ready voor de Fonky Ski-trip. En jij? Wil jij ook graag mee de bergen in met het kantoorteam? De doorgroeimogelijkheden zijn er. Nu jij nog! Lees hier hoe onze eerste Ski-trip er aan toe ging.