Impact maken bij Fonky: onze Product Owner Andrea aan het woord

Ons development team is bij Fonky ontzettend belangrijk. Zij hebben als geen ander impact op de werkomgeving van bijna 500 Fonkianen! Dagelijks werken zij aan hun volledig zelf opgebouwde ERP-systeem ‘Mijn Fonky’. In dit systeem wordt alles van de organisatie gemanaged. Denk hierbij aan GPS-tracking, real-time scores op dashboards, E-learning, gamification en challenges; alles zit in dit systeem. Onwijs tof! In de serie ‘Impact maken bij Fonky – developers aan het woord’ vertellen onze developers hoe zij dagelijks het verschil maken bij Fonky. We sluiten deze serie af met niemand minder dan onze Product Owner Andrea!

“Ik houd me bezig met de toekomstvisie van Mijn Fonky.”

Kan je me vertellen wie je bent en wat je bij Fonky doet?
“Ik ben sinds december 2020 werkzaam bij Fonky als Product Owner. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het (door)ontwikkelen en prioriteiten stellen hiervan voor het ERP-systeem Mijn Fonky. Ik vertegenwoordig daarbij de belangen van alle Fonkianen (medewerkers van Fonky), ook wel de stakeholders genoemd. Zij kunnen bugs melden en nieuwe features aanvragen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de roadmap. Dit betekent dat ik me bezighoud met de toekomstvisie van Mijn Fonky en met de belangrijkste stakeholders de volgorde van de roadmap opstel.” 

Met welke werkzaamheden maak jij een impact voor al onze medewerkers?
“Ik werk momenteel vooral vanuit huis, maar gelukkig kunnen we weer af en toe naar kantoor. Het verschilt per dag dus. We beginnen de ochtend met de Daily Stand-Up, waarin alle to do’s van de dag worden besproken.

Door de dag heen heb ik vaak meetings met verschillende stakeholders over nieuwe functionaliteiten van Mijn Fonky. Daarbij probeer ik tot de kern van het probleem te komen en gaan we samen op zoek naar de vraag achter de vraag. Ik stel kritische vragen en ga de diepte in. Wat is de precieze wens? En hoe kunnen we dat gaan implementeren? Zo kom ik tot een goed gedefinieerde feature request. Vervolgens bespreek ik dit met het team tijdens de Planning Poker en wordt ingeschat hoe lang het ongeveer gaat duren qua development tijd. 

Daarnaast werk ik ook aan grotere projecten, zoals de toekomst van Mijn Fonky. Waar willen we precies naartoe? We gaan bijvoorbeeld in samenwerking met Research & Development een externe business intelligence tool implementeren. Ook willen we heel graag het huidige Mijn Fonky opsplitsen in een applicatie. Een app voor de wervers en één meer gericht op kantoorpersoneel. Mijn Fonky is al tien jaar aan het doorontwikkelen en inmiddels zijn we bezig met frameworks opzetten om het echt naar een hoger niveau te tillen. We kunnen dan nog innovatiever te werk gaan met nieuwe technologieën.” 

“Mensen zijn oprecht geïnteresseerd in elkaar; er wordt veel gelachen en natuurlijk ook hard gewerkt.”

Wat vind je het leukste aan je werk?
“Naast de afwisseling vind ik het heel tof dat je met z’n allen aan een intern product werkt. Het is ongoing en je kunt echt een visie opstellen waar we over meerdere jaren naartoe willen. Het hele bedrijf maakt gebruik van deze tool dus je staat heel dichtbij de gebruikers. 

Daarnaast is Fonky een heel sociaal bedrijf; mensen zijn oprecht geïnteresseerd in elkaar. Er wordt veel gelachen en natuurlijk ook hard gewerkt. Ondanks dat ik nog niet zoveel tijd op kantoor heb doorgebracht, merk ik dat het een hele fijne werkplek is. Als je iets nodig hebt, wordt het snel en goed geregeld. 

Verder is sfeer in het team goed. We zijn open en eerlijk naar elkaar. We kunnen elkaar goed van feedback voorzien en de bereidwilligheid is groot. Daar ben ik best trots op, aangezien we aardig wat veranderingen hebben doorgemaakt. Zo zijn naast de samenstelling ook de rollen veranderd binnen het team. Iedereen staat er positief in en wil meedenken om samen verder te komen. We willen elkaar altijd helpen en stellen ons flexibel op.”

“Bij Fonky kan ik mezelf zijn.”

Welke kernwaarden van DAPPER passen het meest bij jou?
“Doorzetter en Authentiek passen het best bij mij. Authenticiteit betekent voor mij jezelf zijn. Je moet altijd jezelf kunnen zijn, zeker op je werk. Daar spendeer je immers de meeste tijd van de week. Bij Fonky kan dat gelukkig. Ik ben bijvoorbeeld met een vrouw getrouwd en eigenlijk moet je in elke nieuwe situatie opnieuw uit de kast komen. Ik vertelde tijdens mijn sollicitatie hier dat ik gay ben en iedereen reageerde heel relaxed. Er kwam eigenlijk heel weinig reactie op, precies wat ik het liefste heb. Van ‘prima, maar we moeten nu weer verder!’ Dat vind ik fijn. 

Bovendien ben ik iemand die niet snel opgeeft. Als ik ergens aan begin, dan maak ik dat ook af. Bijvoorbeeld met mijn studie. Op mijn zestiende ging ik in mijn eentje naar Amerika voor een exchange year. Email was er wel, maar verder had je geen social media. Laat staan dat je goedkoop kon bellen via Skype of WhatsApp. Ik belde eens in de drie weken naar huis voor twintig minuten, dat was je enige contactmoment met het thuisfront. Ik heb daar best wat bizarre situaties meegemaakt, zoals gastouders die geen huissleutels gaven, zodat ik buiten moest wachten totdat zij thuis waren. Terwijl ik er dus woonde! Ondanks dat ik er niet echt gelukkig was, heb ik toch doorgezet. Ik heb een nieuw gastgezin gevonden en alsnog een supertijd gehad!

Dankjewel voor je openhartige antwoorden, Andrea! Wil jij ook impact maken bij Fonky en aan de slag gaan in ons development team? Neem dan snel een kijkje op onze vacaturepagina!