Interview: Sjim van Steenbergen

“Wil jij 100 euro per dag verdienen of meer?” Dat leek mij natuurlijk wel wat.

Sjim van Steenbergen

Interview: Sjim van Steenbergen

Hoi Sjim, vertel eens iets over jezelf. Wie ben je en hoe ben je bij Fonky terecht gekomen?
Ik ben Sjim van Steenbergen, ik kom uit Kesteren en ik werk als Sales Professional bij Fonky Nijmegen. Een vriend van mij werkt hier en hij heeft ooit een berichtje op Facebook gezet die luidde “Wil jij 100 euro per dag verdienen of meer?”. Dat leek mij natuurlijk wel wat. Hiervoor werkte ik bij een snackbar, waar ik keihard moest werken voor maar 50 euro per dag. Om aan mijn geld te komen werkte ik 5 dagen in de week op vervelende tijden en in combinatie met school. Het geld wat ik daar verdiende in 5 dagen verdien ik bij Fonky in 2 à 3 dagen. Dus zodoende ben ik bij Fonky Nijmegen begonnen.  

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit van begin tot einde?
Ik word wakker, gewoon uit mezelf, want ik kan lekker uitslapen. Dan spring ik onder de douche, doe mijn haartjes, kleertjes aan en dan stap ik in de auto naar Fonky toe voor mijn deur-aan-deur shift. Daar kom ik rond 13.30 uur aan en ligt er een locatie voor mij en mijn team klaar. Daarna pakken we onze spullen en dan gaan met de auto naar de wijk. Daar gaan we werken en tussendoor naar de supermarkt om avondeten halen. Om 18.00 uur lekker eten en dan nog een paar uurtjes knallen. Om 21.00 uur gaan we weer naar de vestiging, onze spullen opruimen, doen we meestal nog een drankje en gaan we met een volle portemonnee naar huis.

Ik probeer altijd lekker rustig te blijven en die rust ook uit te stralen naar mensen.

Sjim van Steenbergen

Wat is jouw grootste doel als je op straat staat?
Ik wil altijd minimaal 150 euro per dag verdienen. Wanneer ik voor iets aan het sparen ben, heb ik dat als doel in mijn hoofd. Een recent voorbeeld is een nieuwe BMX-fiets, crossmotor of onderdelen voor de auto. Wat ik nodig heb stel ik als doel.

Hoe zorg jij ervoor dat je altijd optimaal presteert? Heb je daar een geheim voor?
Nee, op werkdagen wanneer ik helemaal gehyped ben, gaat het altijd minder goed dan wanneer mijn instelling is “ik vind het wel prima vandaag”. Ik doe vooral lekker mijn ding. Bijvoorbeeld op de dag dat ik mijn record heb geschreven, had ik helemaal geen zin om te werken. Ik probeer altijd rustig te blijven en die rust ook uit te stralen naar mensen aan de deur. Dat werkt voor mij het beste.

Interessant! We hebben begrepen dat jij in je vrije tijd doet aan motorcrossen en BMX’en. Zijn er dan ook raakvlakken tussen het presteren op de motor of op de fiets en presteren op straat.
Je wil het beste uit jezelf halen. Je begint aan je shift en je weet dat je ongeveer 5 uur aan het werk bent, dus dan ga je 5 uur lang je best doen. En dat is op de crossmotor en de fiets precies hetzelfde. Kijk als je er lekker in zit dan komt je verhaaltje aan deur er automatisch uit, net als dat het crossen en fietsen ook vanzelf gaat als je in de flow zit.

Lekker voor z’n raap. Niet teveel gelul er om heen. Natuurlijk werkt dat niet voor iedereen, maar voor mij werkt dat goed.

Sjim van Steenbergen

Als je terugkijkt, wat is dan een hoogtepunt uit je Fonky carrière?
Mijn hoogtepunt is dat ik tijdens het Fonky Feest een award won voor ‘De medewerker met het beste resultaat’. Je werkt bij Fonky om resultaten te behalen. Als je dan niet alleen het beste resultaat van Fonky Nijmegen behaalt, maar ook die van heel Fonky. Ja, dat vond ik wel een hoogtepunt.

Wat zou je beginnende verkopers als tips willen meegeven?
Je werkt 5 uur op een dag, dus dan kun je beter zorgen dat je die 5 uur goed besteed. Gas erop. Gas op de krukas in de plaats van dat je niet je best doet. Wat ik al eerder vertelde is dat ik rustig mijn verhaal aan mensen probeer over te brengen, vertellen wat je komt doen, waarom en probeer ik recht voor z’n raap te zijn. Niet teveel gelul, maar straight to the point. Natuurlijk werkt dat niet voor iedereen, maar voor mij werkt dat goed. Je moet op zoek gaan naar wat jouw ding is en waar jij goed in bent. Het belangrijkste is om altijd je best te doen.