Een ‘thuis ver van huis’ voor familie van zieke kinderen in Nijmegen

Een ‘thuis ver van huis’ voor familie van zieke kinderen in Nijmegen

Het vertrouwelijke aspect van een familie is een van de belangrijkste dingen voor een kind dat voor een langdurige periode in een ziekenhuis verblijft. Het Ronald McDonald Huis noemt familie ook wel een medicijn waardoor elk ziek kind zich beter gaat voelen. In Nijmegen staat een van de twaalf Ronald McDonald Huizen van Nederland. Zij bieden uitkomst aan ouders en familieleden van ernstige zieke kinderen met een ’thuis ver van huis’, vlakbij het ziekenhuis. Daar kunnen ze zich terugtrekken, overnachten, zichzelf zijn en steun vinden bij andere ouders. Ze komen tot rust en doen nieuwe krachten op. Dat is hard nodig om hun zieke kind te kunnen bijstaan. Vrijwilligers en sponsoren maken dit initiatief mogelijk.

Fonky sponsort twee jaar lang een kamer

Julia Kuijpers van Fonky Utrecht kent een betrokkene bij het Ronald McDonald Huis in Nijmegen en heeft hen aangedragen voor het ‘Van Fonk naar Flame’ programma. Fonky sponsort nu twee jaar lang een kamer en maakt het hiermee mogelijk om een `thuis ver van huis` te bieden.

“Bij een rondleiding door het huis in Nijmegen kreeg ik een leegstaande kamer te zien die volstond met blauwe spullen. De ouders hadden hun baby verloren en wilden alles achterlaten wat ze hadden gekregen. Ik kreeg kippenvel over mijn hele lichaam en de boodschap kwam heftig binnen. Op dat moment wilde ik heel graag ook een klein steentje bijdragen aan de ouders die in het huis zitten voor onbepaalde tijd.”.

Julia Kuijpers, Fonky Utrecht

Tijdens de COVID-19 crisis hebben alle Ronald McDonald Huizen in Nederland, Europa en wereldwijd, de krachten gebundeld om zieke kinderen alsnog dichtbij hun ouders te kunnen laten zijn. Per huis is er een kernteam van medewerkers en vrijwilligers gevormd, ook in Huis Nijmegen. Langzaamaan kunnen ze hier weer meer gezinnen welkom heten. 

Kamer Ronald McDonald Huis

De gesponsorde kamer in het Ronald McDonald Huis in Nijmegen

Over ‘Van Fonk naar Flame’

Dit initiatief is aangedragen door Julia Kuijpers van de vestiging Utrecht. Heb jij ook een actie, project en/of goed doel die je graag wilt aandragen voor het donatieprogramma ‘Van Fonk naar Flame?’ Mail dan naar marketing@fonky.nl 

Wil jij meer weten over andere acties en/of donaties? Lees dan de andere Fonky Stories over het ‘Van Fonk naar Flame’ programma.

Wil jij Fonky beter leren kennen? Ben jij op zoek naar de ultieme bijbaan? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!