Tips rijexamen: zo haal je je rijbewijs!

Je rijbewijs halen is niet zo makkelijk als je denkt. Het rijexamen is een momentopname en één klein foutje kan al funest zijn. Met deze 5 tips gaat het je sowieso lukken! 

  1. Vermijd de spits

Het is slim om je rijexamen buiten de spits in te plannen. Op die manier kun je lekker doorrijden en zijn er minder auto’s om rekening mee te houden. Een makkelijker examen dus! Daarnaast kun je ook meer van jezelf laten zien omdat je niet in de file komt te staan. 

  1. Overdrijf met spiegels

Als je al rijlessen volgt, dan zal je rijinstructeur dit er al in hebben gedramd. Kijken, kijken en nog eens kijken! Overdrijf extreem je bewegingen wanneer je in de spiegels én achterom kijkt. Zo kan de examinator nóóit zeggen dat je te weinig hebt gekeken. Daar zakken immers de meeste mensen door. 

  1. Check je theorie

Je hebt je theorie examen al gehaald, maar het is wel slim om je theorieboek nog ff te checken voordat je je examen in gaat. De examinator gaat natuurlijk expres op zoek naar bijzondere verkeersborden ;). 

  1. Doe een tussentijdse toets

Het kost wat meer, maar dan heb je ook wat: de tussentijdse toets! Je kunt hierbij wennen aan de situatie van een examen. De rijinstructeur geeft je waardevolle tips voor het echte examen en je kunt een vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen. Win, win, win!

  1. Slaap & focus

Heel logisch; zorg voor een goede nachtrust voordat je je examen in gaat! Focus is ALLES tijdens je rijexamen. Je zou jezelf natuurlijk voor je kop slaan als je de avond voor je rijexamen te weinig slaap pakt. De kroeg wacht wel op je. Eerst je rijbewijs halen!

Het geld voor een rijbewijs groeit natuurlijk niet op je rug. Nog op zoek naar een lekkere bijbaan? Kom dan langs op kennismaking bij een van onze vestigingen! Check hier de vacatures voor Sales Agent of Promotiemedewerker