Werken met je beste vrienden

De Via-Via Weken zijn weer begonnen! Met het thema ‘All You Need Is Love’ wordt deze periode weer alles op alles gezet om de Fonky Family uit te breiden. Welke kersverse collega’s mogen zich straks onderdeel noemen van deze hechte club?

‘Love, love, love…’ Met het bekende trompetgeschal en de zoetgevooisde stem van John Lennon op de achtergrond, bevinden wij ons momenteel in de zevende hemel. En jij straks ook, na het lezen van deze Fonky Story. In het kader van de Via-Via Weken vroegen wij onze Fonkianen (collega’s, red.) over hun beste matties die ze op de werkvloer hebben leren kennen. Bereid je voor op een grote portie feelgood! 

Iris (links op de foto, Sales Coach bij Fonky Rotterdam)
& Mylja (Sales Manager bij Fonky Rotterdam) 

Hé Mylja! Vertel eens. Hoe hebben jij en Iris elkaar leren kennen?
“Via Fonky! Ik heb Iris ingewerkt op haar vierde dag en sindsdien zijn we eigenlijk vriendinnetjes geworden. Die dag liep Kim ook mee en dat zijn nu mijn beste vriendinnetjes.”

Klinkt als de jackpot, die werkdag! Wat vind jij zo leuk aan Iris?
“Iris en ik lijken heel erg op elkaar en we kunnen ook alles samen doen. Verder is Iris echt een ontzettend lief persoon die er altijd voor me is en dat waardeer ik heel erg.”

Gevalletje twee voor de prijs van één? Wat is jullie leukste moment samen?
“Ik denk het moment dat we samen de steigers waren opgeklommen. Voorbijgangers dachten dat we wilden gaan inbreken, dus de politie werd gebeld. Samen met de politie hebben we heel lang staan lachen om deze actie. Vooral omdat we al aardig wat sapjes op hadden, haha.”

De steiger opgeklommen? Hoe komen jullie daar nou weer bij?
“Haha, als wij eenmaal hebben gedronken dan zijn we gewoon uit op kattenkwaad. Of nou ja… Ik vooral, maar ik neem Iris graag mee in mijn snode plannen.”


Tom (Account Manager Goede Doelen) & Niek (Account Manager Goede Doelen Loterijen) 


Hé Tom! Wij zijn heel benieuwd. Hoe heeft het dynamische duo Tom & Niek elkaar leren kennen? 
“Hoi! Niek is iets later dan ik bij Fonky komen werken. Toen hij binnenkwam bij ons team in Utrecht zag ik direct de potentie en heb ik hem min of meer onder mijn hoede genomen. Ik heb Niek alles geleerd wat ik wist over verkopen en later het managen van een team. Ik heb zelfs een Facebook-account voor hem aangemaakt, want die had hij ook nog niet. Echt een ruwe diamant. 

Van ruwe diamant tot parel dus. Was er naast werk ook nog wel tijd voor een biertje? 
“Zeker. In die periode zijn we ook veel samen uit gegaan, borrels en feestjes gehad, überhaupt dronken geweest en waren we op onze vestiging sowieso één grote gezellige vriendengroep. Niek en ik zijn eigenlijk één van de weinigen die nog over zijn gebleven uit die periode. Dat was een hele leuke tijd!”

Die goeie ouwe tijd… Wat vinden jullie zo leuk aan elkaar?
“We hebben allebei het vermogen om iedereen alles wijs te maken wat we maar willen. Dat levert veel leuke momenten op. Verder is Niek eigenlijk een exacte tegenpool van mij. “

Je weet wat ze zeggen; opposites attract. Wat is jullie leukste moment samen? 
“Tijdens afgelopen kantoorweekend hebben we de tweede avond een thema-feest gehouden en ben ik als Niek gegaan en hij als mij. Ik vond het geweldig om eens een hele avond in de huid van Niek te kruipen. Ik liep er de hele avond rond alsof ik onderweg was naar een belangrijke sollicitatie. De aandacht die ik van de vrouwen kreeg die avond was wel overweldigend en soms moeilijk om mee om te gaan. Ik begreep ineens waarom Niek het daar zo lastig mee heeft.“

Sidney (links) & Noa (rechts), beiden Sales Agent in Rotterdam

Hé meiden! Brand los, hoe hebben jullie elkaar leren kennen? 
“Hoi! We hebben elkaar leren kennen via Fonky Rotterdam, tijdens een borrel. Daarna zijn we samen shifts gaan lopen voor Telecom.”

Liefde op eerste gezicht dus? Wat vinden jullie zo leuk aan elkaar? 
“We zijn allebei altijd in voor een feestje en natuurlijk lekker gek!”

Altijd in voor een feestje? Klinkt goed. Vertel, wat is jullie leukste moment samen?
“Alle momenten zijn leuk! We maken altijd de gekste dingen mee, maar ons bezoekje aan ADE (Amsterdam Dance Event, red.) was wel echt geweldig.”

Jullie hebben ons nieuwsgierig gemaakt. Waarom was deze avond zo onvergetelijk? 
“Één dag van tevoren besloten we om naar deze party te gaan. We konden nog last minute kaarten fixen en hup, daar gingen we. Samen hebben we de hele avond rondgebanjerd met z’n tweetjes. Het was gewoon een geweldige avond. Goede muziek, nieuwe mensen ontmoet en keihard gelachen!”

Anna (Sales Recruiter Maastricht) & Jelle (Junior Sales Manager Maastricht)


Hé Anna! Hoe hebben deze twee Maasjes baasjes elkaar leren kennen?
“Haha, nou dit is dus echt een hele leuke! Het was mijn allereerste avond in Maastricht ooit. Samen met Rima (Regio Recruiter Oost, red.) liep ik om twee uur ‘s nachts over straat. We waren op zoek naar een nachtwinkel, maar die konden we nergens vinden. Dus spraken we Jelle aan, of hij niet ergens een nachtwinkel in de buurt wist? Deze bleek helaas dicht te zijn. Spontaan vroegen Rima en ik of deze beste man misschien niet op zoek was naar een bijbaantje. Na slechts één zin uitleg over Fonky was hij om. De volgende ochtend om half elf stond Jelle super brak (net zoals wij) voor de deur voor een kennismaking. Jelle werd onze eerste medewerker van Fonky Maastricht. Gevonden om twee uur ‘s nachts en daarbij ook m’n beste maatje nu!”

Wie had dat gedacht: van nachtwinkel dicht, naar de eerste medewerker van Fonky Maastricht! Wat vinden jullie zo leuk aan elkaar?
“Om deze vraag moesten we echt even lachen. We zijn namelijk heel goed in zeuren op elkaar. Complimenten geven is weer een andere tak van sport, hè! Maar goed, wat ik nou zo leuk vind aan Jeff (Bijnaam van Jelle, red.); deze gast is altijd, maar dan ook altijd bij alles wat je voorstelt. Niks waar je hem niet mee naartoe kan nemen. Daarnaast is er niks waar hij geen kutgrap over kan maken. Naast deze vent op kantoor zitten is gewoon acht uur lang luisteren naar hoe hij lacht om zichzelf. Heerlijk. Het leuke is ook dat ik hem inmiddels zo goed ken, dat ik al kan anticiperen op welke grappen hij gaat maken. ‘Twee handen op één buiken, vriend!’”

Twee handen op één buiken? Dat klinkt als een inside joke inderdaad. Wat is jullie leukste moment samen?
“Een keer hebben Jeff en ik een volle 48 uur samen gechillt en het terras op stelten gezet. Per ronde bestelden we zes drankjes. En daarna door van feestje naar feestje. We begonnen vrijdagavond en waren zondagavond klaar. En op maandag weer fris en fruitig aan het werk. Toen zijn we echt matties geworden!”

Geef maar toe; na het lezen van deze zoetsappige comances (collega romance, en ja – dit hebben we zelf bedacht) ben jij ook gesmolten. Wil jij ook met je beste collega ADE party’s bezoeken, huilen van het lachen met de politie en een blik vol insides jokes hebben?
Solliciteer dan nu als Sales Agent bij Fonky!