Fonky Hotspots: dit zijn de beste adresjes in Groningen

Na jaren zwoegen op de middelbare school voor dat papiertje, is het ein-de-lijk zover: je gaat studeren! Een studie volgen waar je echt energie van krijgt, zelf bepalen hoe laat je opstaat en feesten tot het weer licht wordt. Je studententijd wordt niet voor niks de leukste periode uit je leven genoemd. En onze Fonkianen kunnen dat volmondig beamen.

Als eerstejaars student maak je kennis met een nieuwe stad. Het begin kan soms wat overweldigend zijn. Een nieuwe studie, een nog onbekende stad, misschien ga je uit huis? In de serie ‘Fonky Hotspots’ helpen we jou als nieuwbakken student op weg. Wij hebben aan onze Fonkianen door heel Nederland gevraagd om de favoriete hotspots te delen uit hun studentenstad. Van de ultieme datespot tot gezellig drankjes drinken met vrienden of je ouders mee uit eten nemen; wij hebben de leukste plekjes van tien verschillende studentensteden voor jou op een rij gezet. Zo weet jij altijd waar je moet zijn. We vertrekken naar het hoge Noorden, voor een bezoekje aan Groningen!


Fonky Groningen

Groningen, Koningen! Fonky Groningen heeft voor altijd een speciaal plekje in ons hart. In het hoge Noorden is namelijk tien jaar geleden de eerste vestiging opgericht. Met gierende banden richting het Noorden dus! Wij hebben bij de Groningse Fonky vestiging aangeklopt en de leukste adresjes van de stad gescoord, speciaal voor jou. Moi!

De Ultieme Datespot

Op zoek naar een lowkey maar sfeervol restaurantje? Dan moet je bij Hemingways zijn. In dit Cubaanse restaurant waan jij je binnen no time in buitenlandse sferen. Hemingways heeft een heerlijk buitenterras met een fijne latino twist. Denk aan lekkere Latijns-Amerikaanse achtergrond muziek en sfeerverlichting in de bomen. Van stadjers tot studenten, deze Cubaanse tapas tent heeft een lekker gemengd publiek. Honger gekregen? Deel wat tapas met je date of kies lekker iets voor jezelf. Bestel een lekkere cocktail on the side en genieten maar! Zin in een exotisch drankje? Bestel dan de Mango & Demons, getipt door onze Groningse Fonkianen: “Je voelt letterlijk de demonen door je lijf gieren!” Dat belooft een spannende avond te worden… 

Drankjes doen met vrienden

Bij de Uurwerker is het zien en gezien worden. Dit gezellige eetcafé op het Uurwerkersplein (hoe zou deze tent toch aan z’n naam komen?) heeft een fijn buitenterras, waar jij op vrijdagmiddag kunt proosten met je vrienden. Drankjes bestellen doe je aan de bar. Kies vervolgens een lekker plekje uit, wacht tot de drankjes worden geserveerd en de borrel kan beginnen. 

Uiteten met de ouders

Komen je ouders je bezoeken? Neem ze mee naar Yip Asian Bar & Restaurant. Dit Aziatische restaurant ligt iets buiten het centrum. Maar dat compenseren ze ruimschoots met het verfijnde eten en heerlijke wijnen. Ze maken een meesterwerk van hun gerechten en zorgen ervoor dat je niet met honger naar huis gaat. Handige bonus voor je ouders: het is prettig te bereiken met de auto en er zijn voldoende parkeerplekken. 

Dansen op de bar

Maak drie koprollen vanuit de Fonky vestiging en je rolt zo in de Twister, de gezelligste discotheek van Groningen. Op zoek naar goedkope shots, mixdrankjes en drankspelletjes? Dan ben je hier aan het juiste adres. Zorg ervoor dat je stembanden gesmeerd zijn, want het is meezingen geblazen met de hitjes van de DJ. Tip: leer alvast het lijflied van Groningen uit je hoofd: het Gras van het Noorderplantsoen. Dit is namelijk dè afsluiter in elke Groningse kroeg.


Een dineetje bij Yip, cocktails drinken bij Hemingways en drankspelletjes in de Twister… Het studentenleven is fantastisch, maar helaas niet gratis. Bij Fonky Groningen vind je daarom De Ultieme Studentenbaan om dit allemaal te bekostigen. Bovengemiddeld verdienen, zelf bepalen wanneer je werkt, genoeg feestjes en events en een focus op training en ontwikkeling.

Klinkt goed, toch? Solliciteer nu als Sales Agent en ook jij hebt straks de Ultieme Studentenbaan. Bovendien maak je tot 10 september kans op €1000 voor jouw studentenleven!