Hoe overleef jij je Introweek?

Voor diegene die al een keer introweken hebben meegemaakt kunnen het zich waarschijnlijk nog wel goed herinneren. Vol spanning werd je gedropt of reisde je af naar een nog (lichtelijk) onbekende stad. Met een net iets te grote rugtas, tent en luchtbed die je daarna nooit meer hebt gezien op zak was je op weg naar een grote nieuwe stap. Best wel een ding, hé? Daarom zijn wij er om te helpen. We slepen je door de introweken heen. Hier komen 5 tips om van jouw introweken een succes te maken!

Eet angst als ontbijt
De introweken zijn gewoon best wel een dingetje, hoe cool je je ook houdt. Je komt in een nieuwe stad met heel veel nieuwe mensen terecht die je geen van allen ooit hebt gezien. Maar juist daar moet je je op focussen. 99% van de mensen die daar lopen hebben precies hetzelfde als jij. Ze houden zich allemaal een beetje cool maar hebben waarschijnlijk dezelfde stress als jij. Wees gewoon jezelf. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar zodra je wat losser komt en je je gewoon lekker aansluit bij een groep zal de angst heel snel afnemen. 

Zakken vol bier geld
Dat een biertje op het terras tegenwoordig tegen de 5 euro aan zit is echt absurd, maar wel de waarheid. Zorg dus dat je wel wat geld meeneemt naar de introweken. Je zult zien dat het er sneller uit vliegt dan je leuk vindt. Even een biertje, broodje, lunchje of langs de Mac en je geld is gehalveerd. Bedenk dat voor jezelf. En wil je je geld zo snel mogelijk weer terugverdienen? Ja dan moet je gewoon even een kijkje nemen bij Fonky 😉

Anti-kater medicijn
Tijdens een introweek kan er niet niet gedronken worden. Dit is de start van al je studententijd-feestjes. Om er voor te zorgen dat je de volgende dag niet met knallende koppijn teambuilding activiteiten hoeft te doen, is het slim om iets van anti-kater wondermiddeltjes mee te nemen. Check even wat voor jou werkt en sla bijvoorbeeld een voorraad paracetamol in. Hou natuurlijk altijd je eigen grenzen in de gaten, zodat je de anti-hoofdpijnsnoepjes misschien niet eens nodig hebt.

Attenzione pickpocket
Zakkenrollers en dieven zijn er altijd en overal. Bewaak je spullen dus goed en hou waardevolle dingen dicht bij of achter een slot. Het zou echt balen zijn als de start van je nieuwe studie begint zonder telefoon of AirPods. Alhoewel je die zo weer hebt terugverdient bij Fonky. 😉 Enne, hoor je een schreeuwende Italiaan rondlopen? ‘AtTenZiOnE pICkPoCKeT’. Dan zou ik sowieso even op je spullen letten.

Hopelijk helpen de tips je door de introweken heen! En ben je nou nog op zoek naar die leuke bijbaan in jouw nieuwe stad?  Solliciteer dan snel hier en leef het studentenleven zoals JIJ wilt Wie weet zien we jou bij onze dikke feesten en borrels! Jij kiest waar en wanneer je werkt. Check het snel!

Meer Fonky Stories lezen?