Van Fonky Rookie tot Fonky Gem: De brief van Joy

“Paydayborrels waren heilig!”

Fonky Gems is het thema van dit kwartaal bij Fonky! De Gems staan voor onze medewerkers die tijdens hun Fonky Journey van ruwe edelstenen geslepen worden tot prachtige diamanten. In de serie ‘Van Fonky Rookie tot Fonky Gem’ vragen wij medewerkers een brief aan zichzelf te schrijven, in de tijd dat zij nog een Rookie waren. Wie waren zij aan het begin van hun Fonky Journey? Wat voor advies zouden zij zichzelf willen geven? Je leest het hier terug in hun brief. Deze keer is Research & Development Manager Joy aan de beurt.

Hi Joy,

Het is september 2013. Samen met wat studiegenoten zit je aan de eettafel op de Uithof (Utrechtse studentencampus, red.). Fonky Utrecht was net geopend en een vriendin van je werd die middag aangesproken door een recruiter. Ze vertelde dat de recruiter het had over ‘de ultieme studentenbaan’. Dat klonk veelbelovend. Je besloot een kijkje te nemen op de website en gauw volgde een gesprek met Ismar en Jordy. Schijnbaar zagen ze iets in je, want je mocht aan de slag!

Een tweede thuis

Al snel werd Fonky jouw tweede thuis. Er ontstond een klein clubje van verkopers met Ismar aan het roer. Elk weekend stond je met elkaar op straat en er ontstond een hechte vriendschap. Samen kranten verkopen, maar vooral lachen. Ja, het was echt heel gezellig. Zo gezellig, dat jullie dachten de enige groep te zijn binnen Fonky. Pas na maanden kwam je erachter dat er ook een goede doelen poule bleek te zijn… 

“Dankzij die leuke sfeer wilde iedereen ook optimaal presteren.”

Work hard, play hard

Hoe de sfeer was? Simpel. ‘Work hard, play hard’. Hard werken en net zo hard het geld weer uitgeven, dat is toch gewoon heel leuk? Jullie hadden veel lol met elkaar en vanwege het goedbetaalde salaris konden er leuke dingen gedaan worden. Dankzij die leuke sfeer wilde iedereen ook optimaal presteren. 

Of je prestaties dan ook van topniveau waren? Nee, dat zeker niet. Maar je deed hard je best en vond het heel erg leuk. Je hebt bij Fonky veel geleerd. Jezelf presenteren, daar draai je je hand niet meer voor om. Maar ook omgaan met je medemens, zowel collega’s als de klanten, dat was ontzettend waardevol. Oud collega’s die tegenwoordig psycholoog of dierenarts zijn, vertelden je; “de dingen die ik heb geleerd bij D2D Sales, daar pluk ik nog elke dag de vruchten van.” 

“Je moet constant de wil hebben om te veranderen en te blijven leren.”

Reflecteren om te leren

Je kwam erachter dat niet iedereen dezelfde mindset heeft. Sommige mensen nemen genoegen met een zes, terwijl jij voor een acht of een tien gaat. Als je iets doet wat je leuk vindt, dan haal je toch het maximale eruit? Je was misschien niet de beste verkoper, maar je probeerde wel te leren. Van verkoper tot manager, bij jou was er na elke werkdag ruimte voor reflectie. Wat kan je meenemen uit deze dag om verder te komen? Je moet constant de wil hebben om te veranderen en te blijven leren. Anders kom je niet verder. 

Een advies aan je jongere zelf; laat je niet belemmeren door die zelf opgelegde lat. Is je target voor de dag drie? Stop dan niet nadat je target is gehaald, maar ga dóór. Denk bij jezelf ‘fuck it, elke dag een stukje beter.’ Dat had je leercurve ten goede gebracht. Maar ach, linksom of rechtsom is het allemaal goed gekomen. 

“Dit is wat ik echt wil. Dít is de Fonky Family.”

Fonky Family 

Jouw meest memorabele herinnering is toch wel het weekend in Brussel. In mei 2015 vertrokken jullie met de beste verkopers naar België. Man, wat een weekend was dat. Van verkopers tot sales managers en directieleden; er was zoveel saamhorigheid. Met als gemeenschappelijke deler: ‘keihard kunnen verkopen én keihard kunnen feesten’. Ja, daar kwam het besef. ‘Dit is wat ik echt wil. Dít is de Fonky Family.’

Gestart als verkoper, doorgegroeid naar Sales Manager en vanuit daar Vestigingsmanager en later Account Manager geworden. Het was een hele rit. Inmiddels werk je al zeven jaar met veel plezier bij Fonky, tegenwoordig als Research & Developer Manager. Op naar de volgende zeven jaar? Laten we het hopen.

Groetjes,

Joy

Wil jij net zoals Joy ook groeien en ontwikkelen bij Fonky? Solliciteer dan snel als Sales Agent op een vestiging bij jou in de buurt!