Dus, hoe overleef je nou je tussenjaar?

Als het goed is zijn de afgelopen weken alle afleveringen van de serie ‘Hoe overleef jij je tussenjaar?’ om je oren gevlogen. Tips, tricks, ingestuurde verhalen, niks was te gek.  Mocht je het gemist hebben, dan zetten wij het graag nog een keer voor je op een rijtje. Altijd handig om weer een keer terug te kunnen lezen wanneer je in nood zit. 😉

Je hebt de beslissing genomen; ‘Ik neem een tussenjaar.’ En dan?

Ja… dan moet je het ineens aan je ouders vertellen. Zeker een spannend gesprek, maar volgens onze ‘experts’ Tom en Selin kun je dit gewoon maar het beste zo snel mogelijk vertellen. Uitstellen zorgt voor veel stress omdat je er toch mee blijft lopen. Zo wordt het alleen maar spannender om het uiteindelijk op tafel te gooien. Slide je het net als Tom gewoon tussen neus en lippen door? Dan kan je wellicht uit gaan van een geschrokken reactie. Wij denken dat je het beste gewoon een moment kunt pakken om je keuze echt goed uit te kunnen leggen. En oh ja, het belangrijkste is misschien wel een plan hebben. Zorg ervoor dat je weet wat je wil doen in dat tussenjaar. Daar gaan ouders vaak nogal goed op.

Help ik heb geen geld

Dat valt in een tussenjaar gelukkig best makkelijk op te lossen. Je hebt opzich tijd genoeg om lekker veel uren te kunnen maken. Oplossingen als online daten voor een slaapplek klinken best wel gevaarlijk en raden wij dan ook zeker niet aan. Opletten waar je geld aan uitgeeft dan weer wel. Er zijn namelijk best veel manieren om goedkoop maar lekker te eten. Check onze tips hier. En wil je niet meer skeer zijn? Dan ben je al redelijk goed op weg. Bij Fonky verdien je namelijk bovengemiddeld. Je bent dus eigenlijk een muisklik verwijderd van een dikke bankrekening. Lees hier hoe.

Fonky feesten > Amigos

Amigos heb je ook niet meer nodig. Wij regelen namelijk de vetste feesten voor jou, als Fonkiaan! Benieuwd hoe die feesten er dan uitzien?

Na diepe dalen komen hoge pieken

Iedereen zit er wel eens niet zo lekker in. Dat moet ook kunnen, en is heel normaal. Maar blijf je daar in hangen? Dan kan het wel vervelend worden. Kijk, om nou 10 espresso’s te drinken is niet helemaal de ideale oplossing. Zoek gezellige mensen op, bijvoorbeeld je besties op werk, en ga een drankje doen. Of misschien trek jij jezelf uit die dip door een shift te lopen. Omring jezelf in een leuke omgeving die jou uitdaagt om het beter te doen.

Hoe vul ik mijn vrije tijd nog beter in?

Jezelf suf werken is natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling. We willen niet dat je in je twenties al in een burn-out zit. Dus is het goed om buiten werk een hobby te vinden. Breien, vissen, tekenen, lego bouwen; alles is mogelijk. Vind iets waar jij je ei in kwijt kunt en waardoor je gestimuleerd wordt. Zo zet je je gedachten even op iets anders en kun je de volgende dag weer knallen op je werk. Wij vinden het bijvoorbeeld leuk om samen Fonky Blondjes drinken op een Payday Borrel of na een lange shift. Je mag altijd aansluiten hoor. Als je durft.

Oke, check. Dus hobby en baan combineren. Wat is een goede bijbaan dan?

Daar hebben wij in ieder geval een antwoord op. Tegenwoordig is er echt letterlijk van alles te doen qua baantjes. Voetenfoto’s verkopen vinden wij dan niet zo’n hele goeie optie, maar er zijn mensen die het echt doen. Wat ons betreft kun je beter bij Fonky starten. Echt waar. Benieuwd waarom? Lees het hier.  Dan hoef je in ieder geval geen kikkers te poetsen. Zonder uitbetaling, gewoon vrijwillig. Bizar.