Fonky Hotspots: dit zijn de places to be in Leiden!

Na jaren zwoegen op de middelbare school voor dat papiertje, is het ein-de-lijk zover: je gaat studeren! Een studie volgen waar je echt energie van krijgt, zelf bepalen hoe laat je opstaat en feesten tot het weer licht wordt. Je studententijd wordt niet voor niks de leukste periode uit je leven genoemd. En onze Fonkianen kunnen dat volmondig beamen.

Als eerstejaars student maak je kennis met een nieuwe stad. Het begin kan soms wat overweldigend zijn. Een nieuwe studie, een nog onbekende stad, misschien ga je uit huis? In de serie ‘Fonky Hotspots’ helpen we jou als nieuwbakken student op weg. Wij hebben aan onze Fonkianen door heel Nederland gevraagd om de favoriete hotspots te delen uit hun studentenstad. Van de ultieme datespot tot gezellig drankjes drinken met vrienden of je ouders mee uit eten nemen; wij hebben de leukste plekjes van tien verschillende studentensteden voor jou op een rij gezet. Zo weet jij altijd waar je moet zijn. We trappen af met de oudste studentenstad van Nederland: Leiden! 

Fonky Leiden

Leiden heeft de oudste universiteit van Nederland. Het wordt dan ook niet voor niets de ultieme studentenstad genoemd. Ga jij studeren in de Sleutelstad? Dan woon je in dezelfde stad als waar Rembrandt van Rijn heeft gewoond. Niet de minste om mee in een rijtje te staan, toch? Naast een stukje geschiedenis barst het in Leiden ook van de hotspots. Fonky Leiden zet speciaal voor jou de leukste places to be op een rijtje.

De Ultieme Datespot

Lot en de Walvis is by far het fijnste restaurant in de haven van Leiden. Scoor een lekker plekje op het terras met je date en drink een glaasje wijn (of twee). En is de gespreksstof even op? Dan kun je altijd nog naar de langsvarende bootjes kijken.

Drankjes doen met vrienden

Zeg je drankjes doen op een zonovergoten terras in Leiden, dan zeg je natuurlijk Annie’s! Annie’s is al jaren een begrip onder de Leidse studenten. En terecht, want dit drijvende terras is een van de lekkerste plekjes in Leiden. Strijk neer voor een gezellige vrijmibo en vergaap jezelf aan alle langslopende studenten. Proost!

Uiteten met de ouders

Het Prentenkabinet is met recht een van de mooiste en meest karakteristieke restaurants in Leiden. Op slechts tien minuten lopen van de Fonky vestiging in Leiden vind je dit eeuwenoude pand. Onder leiding van chefkok Marco worden hier heerlijke klassieke Franse gerechten geserveerd. Fan van oesters? Dan moet je de Gillardeau oesters zeker proeven. Wil je uitpakken voor je ouders en ze de hele stad laten zien? Kies dan voor het bootarrangement van deze Franse tent. Tijdens een rondvaart door de Leidse grachten genieten jullie van een luxe drie-gangen diner. Win-winsituatie, toch?

Dansen op de bar

Ben je in voor een wilde avond? Dan hebben wij een perfecte planning voor je. Je avond start natuurlijk in een van de vele barretjes die de Sleutelstad te bieden heeft. Onze favo? Dat is natuurlijk Roebels. Bestel hier een aantal kannen zwevers, (dit zijn cocktailshakers met mierzoete kleurrijke drankjes) en het startsein voor de avond is gegeven! Klaar om de heupen echt los te gooien? Binnen tien stappen sta je voor de deur van Next. Hier kun je elke donderdag, vrijdag en zaterdag terecht voor een leuke avond. Deze nachtclub telt maar liefst drie verdiepingen; er is voor ieder wat wils dus. Hang lekker aan de bar met een drankje op de eerste en tweede verdieping. Zin om te dansen? Op de begane grond kunnen de voetjes van de vloer met de leukste DJ’s! Gratis tip van ons: vergeet je studentenpas niet mee te nemen als je de dansvloer op wilt. De avond sluit je natuurlijk af bij Snackbar Herenstraat met een patatje shoarma. Volgens de kenners is dit hèt middel tegen een kater… Laat je ons weten of het heeft geholpen?

Oesters eten bij Het Prentenkabinet, vrijmibo’en bij Annie’s en je date trakteren bij Lot en de Walvis… Het studentenleven is fantastisch, maar helaas niet gratis. Bij Fonky Leiden vind je daarom De Ultieme Studentenbaan om dit allemaal te bekostigen. Bovengemiddeld verdienen, zelf bepalen wanneer je werkt, genoeg feestjes en events en een focus op training en ontwikkeling. 

Klinkt goed, toch? Solliciteer nu als Sales Agent en ook jij hebt straks de Ultieme Studentenbaan. Bovendien maak je tot 10 september kans op €1000 voor jouw studentenleven!