Fonky Hotspots: hier moet je zijn in Utrecht!

Na jaren zwoegen op de middelbare school voor dat papiertje, is het ein-de-lijk zover: je gaat studeren! Een studie volgen waar je echt energie van krijgt, zelf bepalen hoe laat je opstaat en feesten tot het weer licht wordt. Je studententijd wordt niet voor niks de leukste periode uit je leven genoemd. En onze Fonkianen kunnen dat volmondig beamen.

Als eerstejaars student maak je kennis met een nieuwe stad. Het begin kan soms wat overweldigend zijn. Een nieuwe studie, een nog onbekende stad, misschien ga je uit huis? In de serie ‘Fonky Hotspots’ helpen we jou als nieuwbakken student op weg. Wij hebben aan onze Fonkianen door heel Nederland gevraagd om de favoriete hotspots te delen uit hun studentenstad. Van de ultieme datespot tot gezellig drankjes drinken met vrienden of je ouders mee uit eten nemen; wij hebben de leukste plekjes van tien verschillende studentensteden voor jou op een rij gezet. Zo weet jij altijd waar je moet zijn. Vandaag is Utrecht aan de beurt!

Fonky Utrecht

Uuuuuu, de kreet die je elke Utrechter hoort roepen als je het over zijn of haar stadsjie gaat! Herman Berkien zong het al: ‘Utereg, ’t mooist van allemaal!’ en daar zijn we het helemaal mee eens. Maar eerlijk is eerlijk, al die grachten kunnen best wel eens verwarrend zijn… Wij helpen jou een eind op weg met onze favo hotspots.

De Ultieme Datespot

Vlakbij de vestiging van Fonky Utrecht vind je leukste Jeu De Boulesbar van Utrecht. Speel een spelletje petit petanque (de officiële franse benaming voor jeu de boules), maak je date in en laat hem/haar jou trakteren op een biertje. Nog steeds dorst? Bij de Jeu de Boulesbar kun je een streekbucket bestellen met vijf speciaalbiertjes uit de streek. Rol (ha-ha) vervolgens door naar Roost aan de Singel en pak golden hour mee in deze gemoedelijke tent hier tegenover. Klinkt als de perfecte date, toch?

Drankjes doen met vrienden

Is de vrijmibo in zicht? Dan moet je bij Bar Cava zijn! De naam zegt genoeg, want deze tent middenin het centrum schenkt heerlijke cava’s. Niet zo van de wijnen? Geen zorgen, voor een simpel fluitje of speciaalbiertje ben je hier ook aan het juiste adres. Onze Fonkianen van hoofdkantoor fluisterden ons al eerder toe dat bij Bar Cava altijd iets te beleven valt… (lees: erg leuk barpersoneel) Op zoek naar vertier dus? Dan moet je hier zijn.  En ben je nou helemaal ondersteboven van een bepaalde wijn? Dan kun je deze bestellen via hun site. Vinden we leuk!

Uiteten met de ouders

Heb je iets te vieren of wil je echt eens uitpakken? Neem je ouders mee naar Madeleine op het Wed. Deze bistro heeft een eervolle vermelding in de Gault & Millau en wij snappen helemaal waarom. De inrichting is warm en knus, het personeel is gastvrij en het eten is gewoon ongelooflijk lekker. Madeleine heeft een klassieke franse kaart. Ze serveren een tonijn-filodeeg combinatie om je vingers bij af te likken. En dan hebben we het nog niet eens over de coquilles gehad… Bestel bij je koffie een echte ‘madeleine’ en je snapt waarom deze bistro zo heet. Helemaal de centen waard!

Dansen op de bar

De Nobelstraat kennen we inmiddels allemaal wel. Er is natuurlijk niks mis met een ouderwetse kroegentocht op de Nobel. Bestel wat biertjes bij café de Vrienden, doe een dansje bij Otje en sluit je avond ouderwets af met shots in Feestcafé de Kneus. Maar wil je eens de echte ouderwetse Utrechtsche sfeer proeven? Dan moet je bij café Ome Willem zijn. Goed zoeken, want deze tent zit ietwat verstopt op de Willemstraat (vlakbij de Bijenkorf), maar als je het eenmaal hebt gevonden wil je nooit meer weg. En hadden we al verteld dat je er de hele avond karaoke kunt doen?


Een dineetje bij Madeleine, cava drinken bij Bar Cava en een potje petit petanque bij de Jeu de Boulesbar… Het studentenleven is fantastisch, maar helaas niet gratis. Bij Fonky Utrecht vind je daarom De Ultieme Studentenbaan om dit allemaal te bekostigen. Bovengemiddeld verdienen, zelf bepalen wanneer je werkt, genoeg feestjes en events en een focus op training en ontwikkeling.

Klinkt goed, toch? Solliciteer nu als Sales Agent en ook jij hebt straks de Ultieme Studentenbaan. Bovendien maak je tot 10 september kans op €1000 voor jouw studentenleven!