Zin in de zomer man

De zomervakantie zit er bijna weer aan te komen. Voor veel mensen een periode waarin je lekker het vliegtuig of de auto pakt om zo ver mogelijk van Nederland verwijderd te raken. Een vakantie in eigen land is natuurlijk ook helemaal niet verkeerd, maar de wereld is te groot om niet ontdekt te worden. Vinden wij dan. Helaas is tegenwoordig door de inflatie bijna alles drie keer zo duur geworden. Je hoeft er niet gek van op te kijken als een retourtje met het vliegtuig start op €1000 p.p. Bizar. Gelukkig hebben wij voor je uitgezocht waar je deze zomer heen kunt zonder dat je al je ledematen ervoor hoeft te verkopen. Check het snel!

Wanneer is het nou precies zomervakantie?

De data van de zomervakantie staat altijd vast. Hier wijken de scholen niet van af. Kijk wel even goed naar in welke regio je school staat. Dus niet waar je woont. Je vakantie hangt ervan af of je naar school gaat in Noord, Midden of Zuid. De data is alsvolgt:

REGIO NOORD
22 JULI T/M
3 SEPTEMBER

REGIO MIDDEN
8 JULI T/M
20 AUGUSTUS

REGIO ZUID
15JULI T/M
27 AUGUSTUS

Goedkope vakantiebestemmingen

Dan de belangrijkste vraag; wat zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen? We zetten ze voor je op een rijtje:

Binnen Europa

  1. Griekenland 
  2. Mallorca
  3. Portugal
  4. Hongarije
  5. Kroatië

Buiten Europa

Hier zijn de vliegtickets vaak wat duurder, maar betaal je bijvoorbeeld voor maaltijden vaak niet meer dan €3 tot €5.

  1. Sri Lanka
  2. Filipijnen
  3. Thailand
  4. Zuid-Afrika
  5. Indonesië

Waar boek je de beste vluchten?

Verschillende sites schreeuwen dat zij de goedkoopste vluchten kunnen weggeven. Alhoewel ze met kortingen natuurlijk goedkoper kunnen worden dan de concurrent, blijven de meeste vluchtprijzen toch redelijk aan elkaar gewaagd. Wél is er één tip die wij altijd meedelen aan onze vrienden. Komt ‘ie;

Ken je de site kiwi.com al?

Via de meeste vergelijkingssites moet je al invullen waar naartoe, waar vanaf, welke datum en met hoeveel je wil gaan voordat je kunt kijken wat het gaat kosten. Je hoeft nog net niet je schoenmaat in te vullen. Bij Kiwi.com werkt dat anders. Daar kun je zo min invullen als je wilt. Hoe minder, hoe beter eigenlijk. Je vult bijvoorbeeld in dat je van Amsterdam wilt vliegen in de maand juli. Klik je bij bestemming ‘Overal’ aan, dan vergelijkt hij alle mogelijke vluchten met elkaar én elke datum mogelijk in de maand die je kiest. Zo krijg je écht de laagste prijs en kun je makkelijk zien wat de goedkoopste bestemming is.

Kleine side note: boek niet via Kiwi.com. Zij rekenen wel later nog booking fees. Kiwi.com is dus top om te vergelijken over de hele wereld, maar om de goedkope vliegprijs te krijgen die je wil zoek je gewoon de vlucht op bij de site van de maatschappij die gelinkt is aan de vlucht. Je boekt de vlucht dan gewoon direct bij hen. Easy & goedkoop op vakantie!

Er is bijna niks erger dan verplicht binnen zitten in de zomermaanden. Toch moet er ergens geld vandaan komen om alle leuke activiteiten te kunnen doen. En zeg nou zelf, Ome Duo is makkelijk, maar zelf je geld verdienen voelt toch beter. Bij Fonky werk je waar en wanneer je wil én buiten. Bakken met geld verdienen terwijl je loopt te bakken in de zon. En nog beter; tot en met 25 juni maak jij kans op een reis naar Lloret de Mar voor 2 personen! Waar wacht je nog op? Check het hier.