Wat zijn nou de leukste zomerplekjes in Nederland?

Het heerlijke Nederlandse zomerweer komt er alweer bijna aan. We hebben er lang op moeten wachten, maar dan heb je ook wat. Als de schaarse zonuren er dan eindelijk zijn, wil je ze natuurlijk wel goed benutten. Terrassen, zwemmen, zonnen, een beetje volleyballen op het strand. Je komt bijna tijd tekort om überhaupt te kiezen wat je gaat doen. Weet je niet waar je heen moet deze zomer? Geen stress, wij hebben onderzoek voor je gedaan. Want wat zijn nou de leukste zomerplekjes in Nederland?

Terrassen

Ik denk dat heel veel mensen zullen zeggen ‘’Mijn stad is sowieso het leukst om te terrassen’’. En dat geloven wij ook helemaal. Toch is er een onderzoek geweest die laat zien welke stad nou écht leuk is. We zetten er een paar voor je op een rijtje;

  1. Amsterdam. Het kan ook niet echt anders, hé? In Amsterdam is voor iedereen wel een ideaal plekje te vinden. Als je van drukte houdt, loop je in de binnenstad langs genoeg terrassen. Onze tip is; loop langs de drukte en zoek naar wat onbekende plekjes. Hier zit je vaak écht nog heel leuk en betaal je geen rib uit je lijf voor een colaatje.
  2. Eindhovuuuuh! Zoek je gezelligheid, dan moet je natuurlijk absoluut naar ‘t zuuden. De mooie stad in Noord-Brabant draagt de titel met op-één-na meeste buiten eetgelegenheden. Keuze genoeg, dus!
  3. UUUUUUtrecht. De stad van onze Fonky-basis, namelijk ons Hoofdkantoor. Een mega chille en gezellige stad waar terrassen genoeg te vinden zijn. Ook hier hebben we een tip; loop eens naar beneden bij de grachten. De kleine trapjes brengen je naar terrassen aan het water. Genieten!

Zonnen, zwemmen, Zandvoort

Waar kan je nou echt leuk zwemmen in Nederland? Dit vroegen we aan onze Instagram volgers. Hier kwamen toch echt 3 duidelijke winnaars uit. Check ze:

  1. Waalstrandje. Of te wel, het strand aan de rivier de Waal. De ideale plek om met je vrienden te chillen, zwemmen (of pootje baden) en misschien een klein drankje doen. Dit was de meest voorkomende aanrader van onze Fonkianen. Keertje checken dan maar!
  2. Stadsstrand Groningen. Ruim 4000 m2 aan gezelligheid tijdens de zomer. Je kunt er beachvolleyballen, zonnen en borrelen bij de terrasjes eromheen. Mocht je echt een fanatiekeling zijn, is zelfs een bootcamp mogelijk. Wij houden het liever bij chillen ;).
  3. Het oude vertrouwde Zandvoort. Deze kon natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Naast de mooie Grand Prix ligt het strand van Zandvoort. Een strand waar denk ik elke Nederlander wel eens is geweest. Ook hier ruimte genoeg om te chillen met je maten. Mensen die het snel koud hebben moeten wel even opletten, de zee is namelijk altijd fris. Ook al is het zomer.

Activiteiten

In de zomer ga je toch wat sneller naar buiten toe om activiteiten op te zoeken. Je kunt hierbij denken aan een rondje wandelen of fietsen, maar dat is natuurlijk nog maar het begin. Houd je ervan om jouw adrenaline te laten pieken? Ga dan bungeejumpen van de pier in Scheveningen of abseilen van de Euromast in Roffa. Blijf je liever op de grond staan? Dan is een stedentrip vaak verrassend leuk. Een dag, of zelfs met nachtje weg, naar een stad in Nederland waar je nog nooit bent geweest. Wil je echt genieten van het lekkere weer? Dan is er, vinden wij, niets beter dan op het water zitten. Huur een sloep bij jou in de buurt en geniet van een dagje varen. Let wel op; op het water verbrand je ab-so-luut 100 keer sneller dan op het land. Voorkom dat je daarna ‘s avonds niet meer in je bed kunt liggen van de pijn. Dus, smeer je in! Kleine tip 😉

Er is bijna niks erger dan verplicht binnen zitten in de zomermaanden. Toch moet er ergens geld vandaan komen om alle leuke activiteiten te kunnen doen. En zeg nou zelf, Ome Duo is makkelijk, maar zelf je geld verdienen voelt toch beter. Bij Fonky werk je waar en wanneer je wil én buiten. Bakken met geld verdienen terwijl je loopt te bakken in de zon. En nog beter; tot en met 25 juni maak jij kans op een reis naar Lloret de Mar voor 2 personen! Waar wacht je nog op? Check het hier.