Sales Agent Floor over werken bij Fonky

Het is voor mij een grote vriendengroep geworden en we werken ook nog eens samen!

Floor Weijers

Sales Agent Floor over werken bij Fonky

Hi Floor, wil je jezelf eens voorstellen?
Ik ben Floor Weijers. Eerst werkte ik altijd in een restaurantje, maar ik wilde iets anders gaan doen dus ik stuurde een Snapchat naar heel veel mensen met de vraag “Wie weet er een leuk bijbaantje?”’. Toen reageerde mijn beste vriend Senne, hij werkt hier ook, met: “Nu kom je er niet meer onderuit en moet je op kennismakingsgesprek komen!”. Toen ben ik samen met Vivian op kennismaking gekomen en daar ga ik sindsdien heel veel mee om. Ik ben bij Fonky binnengelopen en niet meer weggegaan.

En wat vind je zo leuk aan werken bij Fonky?
Kijk, geld verdienen kan je overal wel en flexibel werken op zich ook, maar ik heb er ook echt een hele vriendengroep bij gekregen en dat vind ik vooral echt heel erg leuk.

Hoe ziet een normale werkdag van jou eruit?
Dat verschilt. Soms zit ik op kantoor en maak ik de planning. Als ik een shift loop ben ik meestal als een van de eersten op de vestiging. Dan pak ik wat te drinken, maak ik even een praatje met iedereen en vervolgens gaan we lekker op pad. De hele dag een beetje kletsen, aanbellen. Gewoon een lekker gezellig dagje werken.

Je zegt net dat je er altijd een gezellig dagje van maakt met elkaar, maar soms heb je wel eens een mindere dag of is het heel slecht weer. Hoe zorg je er dan voor dat je er toch een topdag van maakt met je team?
Wanneer het echt heel koud is, neem ik wat meer korte pauzes om op te warmen. Je kan dan wel aan een stuk door doorknallen, maar op een gegeven moment ga je het ook uitstralen en merk je het in je resultaten. Maar ik ben dan juist gewoon iemand die dan lekker gaat lachen en maak er op die manier een chille dag van. Dat vinden mensen altijd leuk.

En wat is jouw trucje op het moment dat de persoon waar je iets aan wilt verkopen nog niet helemaal meekrijgt?
Haha, ja dat is eigenlijk heel grappig. Wat ik meestal doe als er iemand tegenover mij staat die nog niet helemaal overtuigd is? Dan zeg ik “Als jullie winnen, dan gaan we samen wat leuks doen!”. Vooral er een beetje speels op ingaan.

Je kent natuurlijk de kernwaarden van Fonky, DAPPER. Een van de P’s staat voor plezier. Als ik jou zo hoor is dat wel echt wat jij uit Fonky haalt. Klopt dat?
Ja, zeker. Wat ik heel leuk vind is dat je werkt met mensen, maar buiten werk spreek en zie ik ze ook heel veel. Dat vind ik erg belangrijk in je werk. Het zijn niet alleen je collega’s, maar het worden ook echt je vrienden. Dat moet natuurlijk ook wel, want je staat acht uur lang met elkaar op straat. Je moet wel een beetje aansluiting met mensen kunnen vinden en dat is iets wat ik hier echt heb gevonden.

Hoe zou jij Fonky omschrijven?
Als ik het bij mensen pitch dan zeg ik altijd dat Fonky een super leuke werkgever is. Je krijgt heel veel vrijheid en je kan er super veel leren. Dat merk ik ook wel heel erg in de flexibiliteit. Ik kan werk en school combineren en het heeft ook nog eens overlap. Dat vind ik heel erg leuk.

Je zei net dat je werk en studie goed kan combineren. Wat studeer je en hoe koppel je dit aan Fonky?
Ik studeer Bedrijfskunde en ik moet daar heel veel pitchen en presenteren. Dat vond ik eerst heel erg eng en nu, vier maandjes later, sta ik elke keer als eerste op. Dat is iets wat ik echt bij Fonky heb geleerd. Gewoon gaan en doen, je kan het wel! Ik heb echt mijn presentatie skills ontwikkeld.

Wat zijn je ambities binnen Fonky?
Ik help nu natuurlijk een beetje met de planning van de recruitment en misschien wil ik over twee jaartjes, als ik klaar ben met de studie, wel Recruiter worden.

Heb je nog een mooie tip voor nieuwe Sales Agents?
Doorzetten! Je hebt altijd wel dagen dat het niet helemaal lekker loopt en je jezelf afvraagt of het wel iets voor jou is, maar als je gewoon blijft doorzetten en blijft doorgroeien komt het helemaal goed. En belangrijk is om te blijven reflecteren. Waarom lukt het nu niet en normaal gesproken wel? Dan leer je hier weer van voor de volgende keer.